Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2008,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 19.11

8 let

Zmaga za Jonssonovo, Slovenke slabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Östersundu na Švedskem so s sezono svetovnega pokala pričele tudi biatlonke. Na posamični preizkušnji je zmagala Švedinja Helena Jonsson, Slovenke pa so razočarale.

Jonssonova je s časom 45:05,1 brez zgrešenega strela povozila vso konkurenco, drugo mesto je zasedla Nemka Kati Wilhelm (+39,7/1), tretje pa Rusinja Jekaterina Jurjeva (+1:10,3/1).

"Po petnajstkilometrski preizkušnji na februarskem svetovnem prvenstvu sem jokala in tudi danes bi lahko potočila kakšno solzo, tokrat zaradi veselja. Vse je šlo kot po maslu, pred zadnjim streljanjem pa sem bila zelo živčna. V zadnjem krogu sem se celo bala, da bom padla," je po svoji drugi zmagi v svetovnem pokalu povedala Švedinja Jonssonova.

Slovenske barve so zastopale Teja Gregorin, Andreja Mali in Lili Drčar, a se na prvi tekmi sezone niso izkazale.

Gregorinova je s štirimi zgrešenimi streli za zmagovalko zaostala več kot pet minut (+5:40,6/4) in tekmovanje končala na 40. mestu, ki po novem še prinaša točko, Malijeva pa je bila na strelišču nenatančna kar osemkrat (+10:33,1/8) in zasedla 82. mesto. Mlada Drčarjeva (+12:08,1/4) je zasedla 91. mesto.

Teja Gregorin, lani 15. v svetovnem pokalu, s svojim nastopom razumljivo ni bila preveč zadovoljna: "Nervoza prve tekme je sedaj za mano in s tekmo sem le polovično zadovoljna. Tek ni bil fantastičen, a glede na počutje sem z njim še kar zadovoljna, vsekakor pa ne morem biti s strelsko statistiko. Začela sem nekoliko bolj počasi in potem stopnjevala tekaški tempo, a štiri dodatne minute zaradi streljanja so me odnesle od boljšega rezultata. Popravila sem položaj v stoje, zato res ne vem, kaj je bilo narobe. Na naslednjih tekmah bom poskusila nastopiti bolj sproščeno.

Odgovor je ponudil trener slovenske ženske ekipe Tomaš Kos: "Na strelišču je precej drselo in tudi podloge, ki so na strelskih mestih, so še nekoliko bolj spodnašale tekmovalke. Teja zaradi tega ni zavzela najboljšega položaja in streli so šli nepričakovano mimo. Najbrž se je nekaj podobnega dogajalo tudi Andreji Mali, ki pa je prav gotovo tekaško sposobna več, vendar mora še priti v tekmovalni ritem. Drčarjeva se je na tej najdaljši preizkušnji, kjer še ni dovolj močna, koncentrirala predvsem na streljanje in to ji je tudi uspevalo navkljub le 91. mestu. Za začetek solidno, več si lahko od naših tekmovalk obetamo že na šprintu."

Jutri bo biatlonski stadion v Östersundu bolj sameval, saj so na sporedu le treningi pred sobotnimi šprinterskimi preizkušnjami. Moški bodo nastopili že ob 12. uri, ženske pa ob 14.30 uri.

Ne spreglejte