Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 12.14

8 let

Zmaga v Francijo, Slovenci brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S premierno tekmo v sezoni 2007/08 so opravili tudi biatlonci. Na 20-kilometrski preizkušnji v Kontiolahtiju je bil najhitrejši Vincent Defrasne.

Slovenski tekmovalci so ostali brez točk. Najboljši je bil Peter Dokl, ki se je z enim zgrešenim strelom uvrstil na 34. mesto (+ 3:47,0). Gregor Brvar je tekmo končal kot 73. (5:47,9/3). Najboljša tekača v slovenski vrsti sta bila premalo natančna na strelišču. Klemen Bauer je zgrešil šest tarč in bil 87. (6:52,2), Vasja Rupnik pa je pustil nedotaknjenih osem tarč in končal kot 103. (8:55,3). Podobno usodo je doživel prvi favorit Norvežan Ole Einar Björndalen, ki je bil spet daleč najhitrejši v smučini, s šestimi zgrešenimi streli pa je osvojil 29. mesto (+ 3:40,5).

"Zelo sem zadovoljen, škoda ker je zmanjkalo nekaj sekund za moje prve točke. Strelsko mislim, da sem dokazal svojo dobro pripravljenost, tekaško pa tudi opravil v okviru mojih trenutnih zmožnosti. To se lahko še izboljša in s trenerjem lahko še stopnjujeva tekaško formo. Takšen rezultat je vsekakor velik motiv za prihodnje tekme. Najprej bo seveda šprint, kjer bo treba biti še natančnejši in hitrejši, saj se strelja le dvakrat. Prav gotovo pa bom poskusil še naprej dobro tekmovati. Upam, da sem si s tem za nekaj časa zagotovil kvoto za nastope na tekmah svetovnega pokala," je po tekmi povedal Dokl.

Velepec: Fantje so začeli preveč nervozno

Klemen Bauer, ki je lani že dosegel mesta med dvajseterico, posamična tekma pa mu ni najbolj pisana na kožo, je strnil občutke v naslednjih besedah: "Če bi bila spredaj 'ničla' bi bil lahko celo zadovoljen. Ko sem kasneje videl, da nimam česa izgubiti, sem lahko streljal mnogo bolj sproščeno in tudi več zadel. Pomembno je, da smo začeli tekmovati in s tekmami bo prišel tudi tekmovalni ritem. Osebno morda potrebujem nekaj več prilagoditve in primerjave s tekmeci."

"Očitno je, da so fantje začeli preveč nervozno in bili že na prvih streljanjih preveč zakrčeni. Tu mislim predvsem na Bauerja in Rupnika, ki sem jih že pred tekmo opozarjal na to nevarnost. Od njiju sem tudi več pričakoval, čeprav jima kot ne preveč zanesljivima strelcema, posamična tekma ne leži. Za Dokla pa je bil to njegov sanjski nastop. Prav gotovo gre lahko še višje in z izkušnjami, ki jih bo pridobil z nastopi v svetovnem pokalu, bo zorel tudi kot tekmovalec. Zaenkrat velja za najzanesljivejšega strelca naše ekipe. Gregor Brvar, ki je v zadnjem obdobju kazal dober tek, pa je bil danes s tremi zgrešenimi streli žal prepočasen za kaj več", je slovenske moške nastope ocenil trener Uroš Velepec.

Ne spreglejte