Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
13. 1. 2013,
21.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrea Massi Tina Maze

Nedelja, 13. 1. 2013, 21.36

8 let

Zgodovinska zmaga že "izklopljena"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav Tina Maze in Andrea Massi ne skrivata zadovoljstva po superveleslalomski zmagi v St. Antonu, pa so njune misli že skorajda povsem slalomsko obarvane.

"Avstrijci so povsem utihnili. Kaj ne bi?! Anni Fenninger je uspela sanjska vožnja, a je vseeno ostala brez domače zmage," se je, potem ko je že zapustil St. Anton in se odpravil proti Flachauu, avstrijsko-slovenske igre stotink še enkrat spomnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. Slednja je bila na prizorišču svetovnega prvenstva 2001 znova v središču pozornosti. Ne le zaradi povečanega naskoka v skupnem seštevku svetovnega pokala in že sedemnajste zmage, temveč tudi zaradi dejstva, da se je pridružila smučarkam z zmagami v vseh disciplinah. "Lagala bi, če bi dejala, da nisem razmišljala o tem zgodovinskem koraku. Vseeno pa sem skušala ostati predvsem mirna. Zdaj sem vesela, da mi je uspel ta podvig. A gremo naprej … Sem v odlični formi in rada bi jo ohranila. Moja prednost je res neverjetna. A ponavljam, ne smem prav veliko razmišljati o tem," je čustva po tako želeni superveleslalomski zmagi brzdala Mazejeva.

Še manj težav z nadzorom čustev je imel Massi, ideolog projekta napada na veliki kristalni globus, ki pravzaprav že vse od Söldna naprej poudarja, da se bo ekipa veselila šele v mesecu marcu. "Da, žal, a takšen je naš šport. Le s takšnim razmišljanjem lahko ohranimo to vrhunskost. To seveda ne pomeni, da ne cenim teh uspehov. Prav nasprotno. To so izjemni dosežki. Res pa je, da smo to zmago že izklopili. Zdaj razmišljamo o naslednji tekmi," poudarja italijanski strokovnjak, ki se veseli tudi vnovične vrnitve v svojo Cortino d'Ampezzo. A še pred tem se bo Tina spopadla s slalomskimi količki v domačem kraju Hermanna Maierja. Večerni slalom na Solnograškem je vselej pravi spektakel, zmaga pa bi bila zato še toliko slajša. "Prepričan sem o tem, da Tina ne bo imela večjih težav s prehodom na krajše smuči. Po Zagrebu smo v Alta Badii opravili dober trening, ki je znova povrnil stare občutke," je pojasnil Massi, ki je ob osredotočanju na tekme in treninge spregledal tudi, da se je njegova varovanka že po vsega dvajsetih tekmah (od skupno 36 ali 37) približala lanskoletnemu točkovnemu dosežku (v novi sezoni ima 1289 točk, lani skupaj 1402).

Povsem realno gre torej pričakovati, da bo Mazejeva že v novem tednu dosegla osebni rekord v svetovnem pokalu. "Ob takšnem nadaljevanju je tudi številka 2000 povsem realna," priznava Tina, ki je torej na dobri poti, da poruši rekorda Lindsey Vonn (1980 točk) in Hermana Maierja (2000).

Ne spreglejte