Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
18.05

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Kitzbühel Wengen smuk alpsko smučanje Thomas Dressen

Četrtek, 18. 1. 2024, 18.05

3 mesece, 1 teden

Thomas Dressen

Zaradi poškodb na Streifu končuje kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Thomas Dressen | Thomas Dressen je prvo od svojih petih zmag slavil na Streifu, kjer bo končal kariero. | Foto Guliverimage

Thomas Dressen je prvo od svojih petih zmag slavil na Streifu, kjer bo končal kariero.

Foto: Guliverimage

Nemški smučar Thomas Dressen, zmagovalec petih smukov za svetovni pokal, bo v soboto na smuku v Kitzbühelu nastopil še zadnjič. Zaradi poškodb, ki ga mučijo zadnje sezone, se je odločil, da pri 30 letih predčasno sklene svojo tekmovalno kariero. 

Aleksander Aamodt Kilde
Sportal "Takšne bolečine nisem še nikdar občutil"

Thomas Dressen je zadnjo zmago v svetovnem pokalu dosegel pred štirimi leti, ko je slavil na smuku v Saalbach-Hinterglemmu. S petimi zmagami je najuspešnejši nemški smukač vseh časov. V zadnjih dveh sezonah ni več našel stika s svetovnim vrhom. V deseterici je bil nazadnje v Lake Louisu konec leta 2022. Prejšnji teden je smuka v Wengnu končal na 28. in 42. mestu. Dan pred prvim od dveh smukov v Kitzbühelu je napovedal konec svoje tekmovalne poti. Leta 2018 je prav na Streifu slavil svojo prvo zmago.

Po Wengnu je čutil precej bolečin in se odločil za konec kariere. | Foto: Reuters Po Wengnu je čutil precej bolečin in se odločil za konec kariere. Foto: Reuters "Telo mi ne dopušča več, da bi bil v samem vrhu," je priznal s težkim srcem. "Odločitev ni bila lahka." A se je odločil, da je zdravje vendarle na prvem mestu, da bo lahko v prihodnje smučal vsaj s svojimi otroki. Prejšnji teden je po smukih v Wengnu čutil precej bolečin, pravi. V zadnjih letih je prestal več operacij na kolku in desnem kolenu. Imel je strgano križno vez, tudi poškodbo hrustanca. Predčasno slovo Dressna je precejšen udarec za nemško ekipo za hitre discipline. To priznava tudi šef nemških alpincev Wolfgang Maier: "Mlad je še. Poškodbe so res prekletstvo. Potrebovali bi vodjo, kot je Thomas."

Remi Cuche, Kitzbühel
Sportal Na zloglasnem Streifu že trije grdi padci
Ne spreglejte