Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 2. 2017,
10.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Klemen Bergant pokal Vitranc Žan Kranjec Žan Kranjec

Četrtek, 23. 2. 2017, 10.33

6 let, 6 mesecev

Žan Kranjec

Žan Kranjec brez nasmeha na pokal Vitranc

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec dober teden pred pokalom Vitranc ne skriva, da s svojim smučanjem trenutno ni najbolj zadovoljen, do smeha pa mu ni niti zaradi šivov na ustnici, ki jih je "prinesel" s svetovnega prvenstva v St. Moritzu.

Žan Kranjec je po preboju med veleslalomske prvokategornike na nedavnem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu prvič nastopil z realnimi možnostmi za vrhunski dosežek. A namesto tega se je v domovino vrnil z neprepričljivim veleslalomskim začetkom, ki se je prevesil v odstop, in bolečim udarcem slalomskega količka, zaradi katerega ima nad zgornjo ustnico še danes štiri šive.

"Na srečo lahko nemoteno treniram, nepoškodovano pa je tudi zobovje. Seveda pa je neprijetno imeti šive na ustnici. Izogibam se tudi smehu, čeprav je včasih težko. Upam le, da se bo rana dobro zacelila," pravi Kranjec, ki še vedno ne skriva razočaranja po rezultatskem neuspehu v St. Moritzu.

Meri med deseterico  Žan Kranjec bo osrednji veleslalomski adut domače reprezentance na pokalu Vitranc. | Foto: Sportida Žan Kranjec bo osrednji veleslalomski adut domače reprezentance na pokalu Vitranc. Foto: Sportida

"Že moje smučanje do odstopa ni bilo na želeni ravni. Pogoji mi niso bili pisani na kožo, analiza pa je pokazala tudi, da sem se premalo odločno lotil proge. Vsega skupaj ne želim pripisati tremi. Pod pritiskom sem namreč že v preteklosti dobro deloval. To je bila dobra šola, zdaj pa sem z mislimi že pri pokalu Vitranc," pravi 24-letni Vodičan, ki je že opravil zadnji trening pred zaprtjem kranjskogorske proge, zadnje priprave pa načrtuje v Reiteralmu.

Prav na domači tekmi bo skušal prihodnjo soboto poravnati neporavnane račune, čeprav ne skriva, da s trenutno ravnjo smučanja ni pretirano zadovoljen. "Priznam, trenutno nisem najbolj suveren. Če bi bila tekma jutri, ne bi upal napovedovati vrhunskega rezultata. Bom pa poskušal na zadnjih treningih pridobiti tiste prave občutke," dodaja Kranjec, ki je lani v Kranjski Gori z dvema uvrstitvama na 16. mesto osvojil prve domače točke. Letos bo skušal meriti vsaj med deseterico. "Lahko je povsem pri vrhu, če se seveda tako odloči," dodaja njegov trener Klemen Bergant.

Pokal Vitranc

Sobota, 4. marec 2017
9.30 veleslalom – prvi tek
12.30 veleslalom – drugi tek 
Nedelja, 5. marec 2017
9.30 slalom – prvi tek
12.30 slalom – drugi tek 
Ne spreglejte