Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
13.41

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,36

1

Thomas Diethart kariera

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 13.41

6 let, 3 mesece

Zahvalil se je vsem in naznanil konec kariere

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,36

1

Thomas Diethart | Foto Sportida

Foto: Sportida

Avstrijski skakalec Thomas Diethart je vrhunec kariere dosegel na novoletni turneji 2013/14, ko je osvojil zlatega orla. V nadaljevanju sta njegovo pot zaznamovala dva hujša padca. Zdaj je postalo jasno, da skakalca ne bomo več videli v zraku. Naznanil je konec kariere.

Pri vsega 26 letih se je Thomas Diethart odločil, da konča športno pot. Na svojem profilu na Instagramu  je objavil to novico: "Hvala vsem, ki so me podpirali, zlasti prijateljem, družini, sotekmovalcem, trenerjem in sponzorjem. Skoke bom pogrešal."

V sezoni 2013/14 je stopil v ospredje, a ne za dolgo. Takrat je osvojil prestižno novoletno turnejo in zmagal na dveh posamičnih tekmah v Garmisch-Partenkirchnu in Bischofshofnu ter postal njen nesporni kralj.

Ko so vsi pričakovali njegov preskok v nadaljevanju kariere, tega niso dočakali. Niti sam. Iskal je priključek z najboljšimi, pot pa sta mu prekrižala dva hujša padca.

Padca sta zaznamovala njegovo pot

Prvič jo je huje skupil na tekmi celinskega pokala v Brotterodeju. Takrat je šokiral svoje navijače na Twitterju, kjer je objavil fotografijo povsem poškodovanega obraza.

Njegov osrednji uspeh je osvojitev prestižne novoletne turneje. | Foto: Sportida Njegov osrednji uspeh je osvojitev prestižne novoletne turneje. Foto: Sportida

Po letu dni je sledilo novo trše srečanje s snežno podlago. V Ramsauu je grdo padel in omedlel. V bolnišnico so ga celo odpeljali s helikopterjem in v Schladmingu je bil na intenzivni negi. Imel je možganske krvavitve.

"Trenerji so mi v bolnišnici skušali razložiti, kako sem padel, ampak se nisem spominjal," je dejal Diethart.

Zdaj se je odločil, da pri 26 letih postavi skakalne smuči v kot, saj noče več tvegati svojega zdravja.

Ne spreglejte