Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
2. 4. 2014,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Sreda, 2. 4. 2014, 15.48

8 let

Zadnja šampionska sestavljanka Tine Maze

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sestava spremljevalne ekipe utegne odločilno vplivati na smučarsko podobo Tine Maze v nemara zadnji sezoni izjemno uspešne tekmovalne kariere.

Oblikovanje spremljevalne ekipe najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov Tine Maze v marsičem spominja na zlaganje delcev velike sestavljanke. Za popolno končno sliko se morajo namreč v eno zliti vsi delci. Nedavno končana sezona je še enkrat potrdila, da 30-letna Črnjanka kljub bogatim izkušnjam ter poznavanju trenažnega in tekmovalnega sistema ne deluje na najvišjih obratih, če v popolnosti ne zaupa svojem delovnem okolju.

Tudi pred pripravami na novo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Beaver Creeku, se bo Tina, ki, kot kaže, ne bo snedla obljube o nadaljevanju svoje kariere (te dni že testira opremo za novo sezono), morala soočiti z določenimi spremembami v ekipi in programu. Rahločutnih vprašanj se bo kajpak lotila daleč stran od oči javnosti, za katero pa je ključno vprašanje, ali bo vodja ekipe Andrea Massi uresičil zamisel o umiku.

Odgovorov na ključna vprašanja še ni, osrednja akterja zgodbe pa dobra dva tedna po končani sezoni svetovnega pokala razumljivo ne želita špekulirati o nadaljnjih korakih. "Ko bo čas, boste že izvedeli," odgovarjata v en glas.

Dva koncepta, dve karieri

Za Mazejevo in Massijem, ki sta bila v slovenskih medijih znova nadvse prikladna igralca v prvoaprilskih zgodbah, se je sicer pred dnevi končala že šesta sezona v okviru samostojnega projekta. V njej sta prišla do še zadnjega želenega mejnika – zlate olimpijske kolajne – in tako zaokrožila neverjeten opus "druge kariere".

Tina namreč kot klasična reprezentantka ni osvojila nobenega odličja v svetovnem pokalu ali na velikih tekmovanjih. Na samostojni poti pa je okrog vratu prejela ducat odličij v svetovnem pokalu, šest na treh svetovnih prvenstvih in štiri na olimpijskih igrah. Krona projekta, katerega rdeča nit je neumorno stremljenje k tekmovalni popolnosti, je bil ob dveh naslovih olimpijske prvakinje v Sočiju veliki kristalni globus.

V ponedeljek sprejem za olimpijske junake

Tina se bo kot osredja junakinja Sočija 2014 ter prva in tudi edina slovenska olimpijska prvakinja na zimskih igrah v ponedeljek še enkrat predstavila navijačem. Olimpijski komite Slovenije namreč ob 18. uri pred Mercatorjevim hipermarketom v Šiški pripravlja sprejem za olimpijsko odpravo in druženje z navijači. Po zagotovilih OKS naj bi se dogodka udeležili tudi vsi dobitniki kolajn z izjemo skakalca Petra Prevca, ki si je privoščil oddih.

Ne spreglejte