Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2011,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Katja Višnar

Petek, 2. 12. 2011, 12.36

8 let

Višnarjeva je že blizu prave forme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Konec tedna bosta v Düsseldorfu v Nemčiji na sporedu dve tekmi svetovnega pokala za smučarke tekačice. Za Slovenke sta to zelo pomembni preizkušnji.

Tekaška karavana svetovnega pokala se je iz severne preselila v osrednjo Evropo. Naslednji postanek je Düsseldorf, tradicionalno prizorišče mestnih šprintov. Konec tedna bosta na zahodu Nemčije na sporedu dva ženska, v soboto v posamični konkurenci, v nedeljo pa še v konkurenci ekip. Na tekmah ob reki Ren so v zadnjih letih uspešno nastopale tudi slovenske predstavnice. V ospredju tokrat ni bila Petra Majdič, pač pa Vesna Fabjan, ki je bila dvakrat zapored uvrščena na stopničke.

Ob 26-letni Kranjčanki so danes preko Celovca in Kölna v Düsseldorf odpotovale še Katja Višnar, Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek. Cilj slovenske četverice, ki je v zadnjih dneh trenirala v prijaznem sončnem vremenu na Pokljuki, je vsaj ena uvrstitev med najboljših deset na vsaki izmed obeh preizkušenj. "Katja je že zelo blizu svoje prave forme, kar je pokazala že v Kuusamu. Pozna se ji, da je pred drugimi odletela na Norveško, medtem ko so njene kolegice zaradi pomanjkanja snega trenirale na ledeniku Dachstein. Zaradi velike nadmorske višine niso mogle opravljati hitrih treningov in se zato še lovijo. Upam, da bodo v Düsseldorfu že prave," je dejal vodja teka na smučeh pri Smučarski zvezi Slovenije Marko Gracer, ki se ne boji, da se forma slovenskih tekačic ne bi v kratkem dvignila.

Šprinta v prostem slogu najbolj ustrezata Fabjanovi, pred letom dni za Italijanko Arianno Follis in Američanko Kikkan Randall tretjo na posamični preizkušnji ob reki Ren. Tudi Višnarjeva je blesela in s sedmim mestom dopolnila slovenski uspeh. Na ekipni tekmi je bila Fabjanova skupaj s Čebaškovo osma. Tokrat na štartu ne bo najboljših Norvežank, na čelu z Marit Björgen.

Ne spreglejte