Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
17.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 17.38

7 let, 12 mesecev

Višnarjeva in Repanšek najhitrejša v prestolnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S tekmovanjem pred Vodnim parkom Atlantis, ki ga je pripravil TSK JUB Dol pri Ljubljani, se je začel Poletni pokal Geoplin na tekaških rolkah, ki je privabil veliko tekmovalcev in tekmovalk.

V absolutni kategoriji je med ženskami zmagala Katja Višnar (Bled) pred Andrejo Mali (Malisvet) in Ano Majdič (JUB Dol), med moškimi pa je bil najhitrejši Anže Repanšek pred Anžetom Andrejko (oba JUB Dol) in Rokom Tršanom (Valkarton).

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Andreja Mali, ki se ji je prvi nastop na približno 80 metrov dolgi progi izvrstno posrečil. V četrtfinalu je tekla sama, v polfinalu izločila Ano Majdič, v finalu pa klonila proti Višnarjevi. "V zadnjih dveh nastopih sem naredila napako že na startu, tako da v finalu nisem imela možnosti za zmago proti Katji, ki ni naredila napake. V kvalifikacijah sem se navajala na rolke in imela občutek, da se ne premaknem nikamor. Po nekaj letih sem spet stopila na te kratke rolke, zato ni bilo lahko. V finalu mi je še dvakrat spodrsnilo in bilo je konec boja za zmago," je nekaj minut po finalnem nastopu povedala Malijeva.

Višnarjevi se je godilo ravno obratno kot Malijevi. V kvalifikacijah ni bila najhitrejša, nato pa jo je vse hitreje neslo proti cilju. "Tako je bilo tudi na Norveškem," je pojasnila 27-letna Blejka, ki je na rolkarskem svetovnem prvenstvu na Norveškem osvojila bronasto kolajno v tekmi na 200 metrov. Tudi Katja je v četrtfinalu tekla sama, v polfinalu izločila Leo Einfalt, v finalu pa še Malijevo. "Všeč mi je, da pri nas organiziramo nekaj tekem na rolkah. Čim več jih bo, tem več mladih športnikov bomo pritegnili v to panogo. Iz takšne množice se lahko izlušči še več smučarskih tekačev in tekačic," je veselo pripovedovala Višnarjeva, ki je svojo startno številko s svetovnega prvenstva podarila najhitrejšemu otroku v alternativnem tekmovanju v spretnostni vožnji z rolerji. "Takšna tekmovanja so zelo zanimiva za mlade športnike, še posebno takrat, če na tekmo pride starejši tekmovalec, od katerega dobijo avtograme in tudi več zaleta."

Anže Repanšek se je 12 let ukvarjal s smučarskim tekom, pred dvema letoma končal kariero in se bolj posveča rolkanju. Na letošnjem svetovne prvenstvu na Norveškem je zasedel 10. mesto, pred Atlantisom pa premočno opravil s tekmeci. Triindvajsetletni član JUB Dola je po tihem pričakoval zmago, ni pa bil povsem prepričan, da bo zlahka prišel do nje. "Na štartu je bil tudi Rok Tršan, zato sem vedel, da ne bo lahko. Tudi Anže Andrejka je bil nevaren. Tekma ni bila lahka, je v cilju povedal bodoči študent Fakultete za šport, ki ta čas pri TSK JUB Dol trenira 6- do 10-letne otroke in dela v podjetju Petre Majdič. Repanšek se je po najhitrejšem času v kvalifikacijah v vseh izločilnih bojih pomeril s klubskimi kolegi; v četrtfinalu je izločil Klemna Kralja, v polfinalu Anžeta Trampuša in v finalu Anžeta Andrejko. V zadnjem nastopu se je čez ciljno črto pripeljal z visoko dvignjeno nogo v znamenje zmagoslavja.

Rok Tršan je ta čas najobetavnejši slovenski tekač in je za malenkost zgrešil finalni nastop. "Na štartu sem malo zaspal, kar me je stalo uvrstitve v finale. Drugače sem zadovoljen z nastopom. V sprintu ves čas napredujem. Vsak teden sem hitrejši, kar mi veliko pomeni," je povedal 19-letni Logatčan, ki mesec in pol trenira pod vodstvom Marka Gracerja. V tekmi za tretje mesto je ugnal Trampuša. V mlajši kategorijah so zmagali mlajša deklica Nika Vindišar (Gorje), mlajši deček Žiga Igličar (Valkarton), starejša deklica Polona Klemenčič (Merkur), starejši deček Luka Plahuta (Bohinj), mlajša mladinka Anamarija Lampič (Merkur) in mlajši mladinec Matic Slabe (Valkarton).

V soboto, 3. septembra, bo tradicionalna rolkarska tekma v Tržiču.

Ne spreglejte