Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2008,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 13. 1. 2008, 14.53

8 let

V Ruhpoldingu zmaga za Norvežanko Rogstadovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norveška biatlonka Solveig Rogstad (33:43,2/0) je zmagovalka zasledovalne preizkušnje na deset kilometrov za svetovni pokal v Ruhpoldingu.

Slovenka Dijana Grudiček Ravnikar je bila z dvema zgrešenima streloma osma (+50,2), Teja Gregorin je zgrešila enkrat in končala na 18. mestu (+1:54,7). Drugo mesto je osvojila Nemka Kati Wilhelm (+12,6/2), tretje pa Finka Kaisa Mäkäräinen (+30,9/1). Ob 15.15 bodo na 12,5 kilometra zasledovalno tekmovali še moški, brez slovenskega zastopstva.

Ravnikar: To je moja prva deseterica

"To je moja prva deseterica, ki sem si jo že zelo želela, nekateri pa so jo dalj časa tudi že pričakovali. Na tekmi sem bila sproščena in to je bil prav gotovo tudi ključ do mojih dobrih strelskih predstav. Vsi me sprašujejo, kako sem letos trenirala in odkod tak napredek v teku. Morda tiči razlog v tem, da sem se poleti poročila," je v smehu pojasnila Ravnikarjeva. "Prav gotovo pa smo tudi dobro trenirali in to se mi pozna. Prvič sem lahko izkusila tudi slast podelitvene slovesnosti, ki se jo udeleži osem najboljših. Takrat sem se šele zavedla, kako uspešen in pomemben je bil moj današnji nastop."

Nekoliko v senci uspeha Ravnikarjeve je tudi osemnajsto mesto Teje Gregorin. Naša najboljša letošnja tekmovalka še vedno ni povsem na ravni svojih najboljših letošnjih nastopov, saj je več kot teden dni prebolevala različne zdravstvene težave. Z enim zgrešenim strelom (0,0,0,1) bi sicer prav gotovo dosegla bistveno več, saj je imela s sedemnajstim mestom ugodno izhodišče.

"Na progi sem kar precej trpela in tek pač ni bil tak kot ga zmorem sicer. Osemnajsto mesto je kar v redu v tem stanju, seveda pa bi si želela več. Zares upam, da je sedaj konec bolezni in se bom lahko normalno pripravila za Anterselvo," je povedala Gregorinova.

Kos vesel Dianinega uspeha

Ženski trener Tomaš Kos se je veselil uspeha Ravnikarjeve: "Dijana si je zaslužila ta rezultat, ker že nekaj časa kaže dobro formo. Pogumno, hitro in brez obremenitve je tudi streljala in moje čestitke gredo predvsem temu delu. Na takšni tekmi, kjer si ves čas pod pritiskom konkurentk, je zares potrebna dobra koncentracija, da ohranjaš stik ali celo pridobivaš mesta. To je danes uspelo Dijani. Teja se mora še okrepiti po bolezni, da bi bil njen tek spet takšen kot smo ga vajeni. Strelsko pa je pokazala to kar zna in je tak nastop pomemben tudi za ponovno pridobitev samozavesti."


Ženske, 10 km, zasledovalno:

1. Solveig Rogstad (Nor) 33:43,2/0 2. Kati Wilhelm (Nem) + 12,6/2 3. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 30,9/1 4. Tora Berger (Nor) 33,7/1 5. Andrea Henkel (Nem) 34,7/4 6. Sandrine Bailly (Fra) 39,7/3 7. Sylvie Becaert (Fra) 44,9/0 8. Dijana Grudiček-Ravnikar (Slo) 50,2/2 9. Simone Denkinger (Nem) 53,4/2 10. Svetlana Slepcova (Rus) 53,4/3 ... 18. Teja Gregorin (Slo) 1:54,7/1

Ne spreglejte