Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 12.18

8 let

V Kranju prvič svetovni pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kranj bo prvič v zgodovini smučarskih skokov gostil tekmo svetovnega pokala. Ta bo na sporedu 16. decembra, glavna organizatorja pa sta Smučarska zveza Slovenije in Smučarski klub Triglav.

Največji skakalni asi se bodo pomerili na moderni skakalnici OMW centra v Kranju, katere kritična točka se nahaja pri 109 metrih. Predsednik organizacijskega komiteja Kranj 2007 Franci Strniša je z dosedanjimi pripravami na veliki športni dogodek, tako za mesto Kranj kot za vso Slovenijo, zadovoljen: "Pomembno je, da smo pravočasno štartali. Ne smemo pozabiti na kranjski klub, ki ima velike zasluge za uspešno delo. Prisluhnila nam je tudi lokalna skupnost. Upam, da se bomo po zaključku veselili uspešno izpeljanega projekta."

Proračun znaša 350 tisoč evrov

Generalni sekretar OK Kranj 2007 je dobro znani Primož Finžgar, ki ima enako funkcijo tudi pri planiški prireditvi, je dobra dva meseca pred tekmo optimist: "Sredi decembra so vremenske razmere sila nepredvidljive, vendar imamo moderne zasneževalne naprave, s katerimi lahko delamo sneg tudi pri visokih temperaturah. S pomočjo narave nam bo uspelo." Finžgar dodaja: "Skakalnica v Kranju je lep objekt, vendar ima omejitve. Premalo je prostora za gledalce, tako da bomo morali omejiti število vstopnic. Proračun celotne prireditve znaša 350.000 evrov, ki jih bomo pridobili s pomočjo sponzorjev, televizijskih pravic ter prodajo vstopnic. Ves denar bo predvidoma šel za pripravo tekme, morebitni ostanek pa bomo porabili za nove vložke kot je med drugim naprava za hlajenje smučine."

Organizatorji bodo zagotovili tudi obtekmovalni program. V soboto, 15. decembra, bodo po kvalifikacijah priredili zabavo, na kateri bodo pred občinstvom žrebali štartne številke za nedeljsko tekmo.

Ne spreglejte