Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2012,
15.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petra Majdič Franci Petek

Torek, 22. 5. 2012, 15.30

7 let, 12 mesecev

V Južno Korejo tudi Majdičeva in Petek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mednarodna smučarska zveza bo prihodnji četrtek na kongresu v Južni Koreji izbrala gostitelja SP v nordijskem smučanju leta 2017. Protikandidati Planice so Zakopane, Lahti in Oberstdorf.

V južnokorejski Kangwonland bodo odpotovali najvišji predstavniki slovenske smučarske organizacije, družbo pa jim bosta delala v vlogi ambasadorjev SP v Planici 2017 nekdanja vrhunska tekmovalca v smučarskih tekih in skokih, ki bosta skušala pred glasovanjem prepričati o slovenski kandidaturi tudi na posameznih odborih za skoke, tek na smučeh in nordijsko kombinacijo. "Šlo bi v prvi vrsti za priznanje ob stoletni prisotnosti Planice v druščini svetovnih nordijskih športov. Po drugi strani doma imeti tako prvenstvo pomeni nedvomno nek dodaten impulz za delo, ne le ekipe, ki se pripravlja za SP, temveč celotnega pogona od najmlajših kategorij naprej. Najbolj pristne pogovore sem imel v ozkih krogih z ljudmi, s katerimi se že leta poznam in smo skupaj skakali, zdaj pa se srečujemo po različnih odborih. Čeprav imajo Nemci svojo kandidaturo, pa sem zanimivo prav iz njihovega tabora dobil namig, da bi bil že čas, da Slovenija in Planica dobita svetovno prvenstvo," je dejal Franci Petek. Slovenija ima močne protikandidate, ki ima vsak kakšen adut ali dva, vendar pa je Majdičeva vseeno prepričana, da se bo tehtnica nazadnje nagnila na slovensko oziroma planiško stran: "Oberstdorf je 'nevaren' do te mere, ker je Nemčija izgubila zimske olimpijske igre v Münchnu, Lahti je že tradicionalen prireditelj velikih tekem, mogoče nam gre tukaj voda na mlin, ker so jim spet medijsko odprli primer dopinga v letu 2001. Če ne bi bili naši protikandidati, bi rekla, da si v Zakopanah zaslužijo prvenstvo po tolikih letih. Zagotovo sta vsaj dva kandidata izjemno močna," pa meni Petra Majdič.

Smučarska zveza Slovenije je v začetku lanskega leta imenovala delovno skupino pod vodstvom priznanega gospodarstvenika in smučarskega delavca Janeza Bukovnika. Skupina je dobila nalogo, da pripravi študijo o možnostih kandidature Planice za nordijsko svetovno prvenstvo. Na podlagi rezultatov študije je Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije soglasno sprejel sklep in 22. aprila vložil kandidaturo pri Fis, ob tem pa je zveza vplačala tudi kotizacijo v višini 150.000 švicarskih frankov (124.876 evrov).

Organizacijski komite Planica 2017 je v preteklih mesecih pripravil obsežno gradivo, ki ga je bilo potrebno dostaviti Fis, kjer so ga temeljito pregledali in pred tednom dni sporočili, da kandidatura ustreza vsem standardom. Seveda pa se je s tem šele začel glavni del naloge. Slovenski predstavniki verjamejo v uspeh kandidature Planice.

Ne spreglejte