Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 14.57

8 let

V Italijo potrditi sloves

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Ljubljani se je predstavila slovenska reprezentanca deskarjev na snegu. V ospredju je bila ekipa alpincev na čelu s svetovnim prvakom Rokom Flandrom.

Ekipa alpincev je v zadnjem času trenirala v dveh skupinah. Flander in njegov soimenjak Marguč sta pod vodstvom nekdanjega trenerja Tomaž Bernika vadila v Rusiji, kjer sta imela odlične pogoje za delo, posledica tega pa je, da sta raven forme še dvignila. Posebno Marguč, ki je imel več rezerve.

"Ko sva prišla v Rusijo, je Marguč dosti zaostajal, v zadnjih dneh treninga pa je bil povsem blizu. To pa ne pomeni, da sem jaz nazadoval. Počutim se dosti bolje kot pred tekmo v Soeldnu, zato sem optimist. Če bom užival na snegu, se ne bojim za rezultate, ne glede na formo mojih največjih tekmecev, ki v tem več kot enomesečnem odmoru med tekmama niso počivali. Nimam informacij, kje in kako so vadili moji največji nasprotniki, ki verjetno ostajajo isti. V prvi vrsti Švicar Francoz Mathieu Bozzetto, Švicar Simon Schoch in Avstrijec Sigi Grabner, slednji predvsem, če bo njegovi opremi, s katero ima nekaj težav, ustrezal sneg," je dejal Flander, eden od kandidatov za slovenskega športnika leta 2007.

Druga skupina je pod vodstvom glavnega reprezentančnega trenerja Petra Kotnika zadnjih 14 dni trenirala v avstrijskem Schladmingu. Tudi glavnina reprezentance je zadovoljna z opravljenim, tudi ona naj bi dvignila raven svoje forme.

"Dobro smo delali in pri vseh je opazen napredek. Primerjav z drugimi ekipami, ki so prav tako trenirale v Schladmingu, nismo imeli, znotraj moštva pa je bil najhitrejši Žan Košir, ki se je že izkazal tudi na letošnji slalomski tekmi v Landgraafu. Nekoliko za njim zaostaja Izidor Šušteršič, vse bližje pa so tudi Jernej Demšar in mladinca Jure Hafner ter Domen Janc. Glede na pripravljenost bi morali na vsaki tekmi imeti v finalu vsaj štiri predstavnike, toda v našem športu so napovedi nehvaležne. Ena sama napaka te lahko potisne v ozadje," poroča Kotnik in dodaja, da je na naslednjem prizorišču svetovnega pokala snega malo, a tekma ni v nevarnosti.

V senci alpincev so bili na predstavitvi akrobati, čeprav za kolegi po dosežkih ne zaostajajo dosti. Predvsem letos to velja za Domna Bizjaka, ki je bil na tekmi svetovnega pokala v Stockholmu četrti. Zaenkrat letos svojega znanja še ni pokazal Matevž Petek, a verjame, da bo na naslednjih tekmah boljši, želi si nove zmage. A za to bo imel le še tri priložnosti.

Ne spreglejte