Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
3. 3. 2016,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 3. 3. 2016, 14.55

8 let

V čudeže ne verjamejo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kranjskogorsko progo je prekrila za to zimo rekordno debela snežna odeja. Bo na pokalu Vitranc rekordno tudi število slovenskih točk?

Kot bi pri Smučarski zvezi Slovenije pred razširjenim pokalom Vitranc skušali prikriti vse hibe v tehničnih disciplinah in poskrbeti za zvezdniško noto, so na novinarsko konferenco reprezentance povabili tudi Boštjana Klineta, ki letos blesti v hitrih disciplinah. Mariborčan je rojakom pred veleslalomoma in slalomom zaželel obilo sreče ter žogico predal osmerici, za katero sta se odločila trenerja Klemen Bergant in Peter Pen.

Čeprav je ekipa vnovič kar številna, pa tudi prvi šef stroke ne skriva, da bo rezultatsko breme skorajda v celoti padlo na najboljšega veleslalomista Žana Kranjca, ki se je letos petkrat uvrstil med dobitnike točk, pri čemer je njegov najboljši rezultat dvanajsto mesto, in slalomskega specialista Matica Skubeta, sicer finalista zadnjih dveh slalomov.

Na čudeže ne gre računati

"Pred nami je ta konec tedna desetina slalomske in petina veleslalomske sezone. Dovolj je, če pogledamo, kdo je v dozdajšnjem delu sezone osvajal točke svetovnega pokala. V veleslalomu je bil to Kranjec, v slalomu Skube. Cilji morajo biti zato realni. Od omenjenih pričakujem nadgradnjo dozdajšnjih dosežkov in napad na najboljša rezultata sezone," pravi glavni trener Bergant, ki se seveda ne bi branil pravila, po katerem bi rekordnemu številu centimetrov snega v Kranjski Gori v tej zimi sledilo rekordno število (vele)slalomskih točk v sezoni 2015/16.

Manj bremena Bergant nalaga na ramena preostale šesterice, ki se bo predstavila domačemu občinstvu. "V vrhunskem športu je naključij in čudežev zelo malo. Poleg tega bodo imeli organizatorji obilico dela s pripravo proge, saj je v zgornjem delu zapadlo pol metra snega. Od kakovosti proge bo odvisno, ali bodo fantje lahko pokazali svoje najboljše vožnje. Ponavljam, čudežev na gre pričakovati," dodaja glavni trener domače izbrane vrste.

Devet let? Dovolj je bilo!

Kranjec kot edini aktivni slovenski smučar z veleslalomskimi točkami se odgovornosti zaveda, čeprav v Kranjski Gori še nikoli ni osvojil točk svetovnega pokala. Obenem se bo podal tudi po kostanj v žerjavico, saj so slovenski slalomisti zadnje domače točke osvojili na današnji dan pred devetimi leti.

"Ne bom govoril o konkretnih rezultatskih ciljih. Ker nastopam na domačem terenu, pričakovanja niso pretirano večja. Tudi pritisk ne. Lahko pa rečem, da zgolj s finalom ne bom zadovoljen," pravi Kranjec in dodaja: "Ne želim prehitevati dogodkov. Z nekaj odseki in posameznimi teki sem dokazal, da se lahko zavihtim visoko."

Ne spreglejte