Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 11. 2008,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 6. 11. 2008, 11.26

8 let

Ulaga: Le najboljši bodo preživeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poslovni direktor nordijskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije Primož Ulaga je na predstavitvi skakalcev in tekačev na novinarski konferenci razkril denarne skrivnosti nordijskega dela SZS.

"Moje delo kot poslovni direktor je bolj oddaljeno od nordijskih disciplin, zato bom spregovoril o drugih, manj športnih plateh 'nordijcev'. V zadnjih letih smo poskrbeli, da so pogoji za delo vseh, ki jih tukaj spremljamo, pa tudi ostalih, boljši, kot so bili kdajkoli do sedaj. Pogodbe z večino partnerji, s katerimi dolgoročno sodelujemo, so zagotovljene. Bruto strošek porabe nordijskega dela na smučarski zvezi je ocenjen na 2,4 milijona evrov. Od tega gre 54 odstotkov za ekipe, 14 za državni panožni center, 11 za 'ski pool', 11 za skupne službe, 5 za nagrade klubom in 5 za obveznosti do države. Prilivi so ocenjeni na nekaj več kot 2,5 milijona evrov bruto. 70 odstotkov tega denarja dobimo od trženja, TV pravic in sredstev FIS, 30 odstotkov pa od države – fundacije ministrstev," je bil izčrpen Primož Ulaga.

V petih letih potrojili proračun

"Ko smo začeli sodelovati leta 2002, je bilo teh sredstev okoli 900 tisoč evrov. Če se spomnim na razmerje med nordijskim in alpskim sektorjem v letu 2002, ugotovim, da so se razmere korenito spremenile in obrnile v prid nordijskega dela. Ogromno se je spremenilo v tekaški ekipi, ki je zelo dobro organizirana. Danes imajo veliko strokovnih sodelavcev, postali so ekipa in niso več 'one man band' kot včasih. Pri skakalnem delu je velik dosežek šola v Kranju. Ta center se dobro razvija in postaja celota. Tekmovalci imajo vedno znova boljše pogoje," je o organizacijskih uspehih spregovoril nekdanji skakalni šampion in v bolj resnem tonu dodal: "Pred nami pa so težki časi. Svetovna finančna kriza bo dosegla tudi nas. Preživeli bodo le najboljši, zato bo delo za nas toliko težje, če ne bodo naši športniki dosegali v naslednjem obdobju res tistih pravih uspehov. Ni treba posebej poudarjati, da imam sam visoke cilje."

Ne spreglejte