Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
13. 1. 2010,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 13. 1. 2010, 12.42

8 let

Ula Hafner po poteh Svetove in Mazejeve

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance Dejan Poljanšek je določil ekipo za sobotno mariborsko tekmo svetovnega pokala. Debi za Ulo Hafner.

Mariborsko Pohorje bo ob koncu tedna prizorišče tradicionalne Zlate lisice, to pot že 46. po vrsti. Medtem ko organizatorji s posebnimi vodnimi injekcijami pripravljajo progo, ki je od torka zaprta za rekreativne smučarje, pa je vodstvo reprezentance določilo postavo za sobotni veleslalom in okvirno tudi za nedeljski slalom. Tudi tokrat bodo v reprezentanci izkoristili maksimalno kvoto, ki je po predpisih FIS namenjena domači vrsti. Na štartu sobotne preizkušnje bodo ob prvi violini in dvakratni zmagovalki pohorskega veleslaloma Tini Maze še Maruša Ferk, Ana Drev, Katja Jazbec, domačinka Ilka Štuhec in debitantka na tekmah svetovnega pokala Ula Hafner. Obetavna članica Alpetourja bo tako podobno kot legendarna Mateja Svet leta 1984 in Mazejeva leta 1999 pri vsega šestnajstih letih (omenjeni tekmovalki celo nekaj mesecev pred tem) prebila led na domači tekmi. Najstnica si je priložnost prislužila s kakovostnimi nastopi na tekmah FIS in preizkušnjah mlajših kategorij, predvsem pa je jasno, da gre za naložbo za prihodnost.

In kakšna pričakovanja gojijo v slovenskem taboru? "Želja je jasna. Dekleta naj pokažejo vse, kar znajo. Zadovoljen bom, če bodo v Mariboru pokazale tisto najboljše, kar skrivajo v sebi. Kaj to pomeni v rezultatih, je težko napovedovati, saj bodo vlogo odigrale tudi štartne številke in razmere na progi. Čeprav sem le zunanji opazovalec, pa je jasno, da gre največ pričakovati od Tine Maze. Ona je seveda prvo ime. V zadnjem obdobju dobro pripravljenost na veleslalomskih treningih kaže tudi Ana Drev. Veseli bomo, če se ji bo uspelo prebiti med trideseterico. Kar pa se tiče Hafnerjeve, je jasno, da gre za obetavno in tehnično dobro podkovano dekle, ki si bo nabirala predvsem izkušnje," pravi trener Poljanšek, ki je okvirno že sestavil tudi slalomsko ekipo. V nedeljo bosta zanesljivo nastopili Mazejeva in Ferkova, po vsej verjetnosti pa še Drevova, Jazbeževa, Katarina Lavtar in debitantka Sara Globočnik.

Ne spreglejte