Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 14.35

8 let

Tora Berger slavila v Oberhofu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norvežanka Tora Berger je zmagovalka 7,5 km dolge biatlonske preizkušnje v nemškem Oberhofu za točke svetovnega pokala.

Za Skandinavko, ki je dosegla drugo zmago v tej sezoni, se je uvrstila Rusinja Svetlana Slepcova, tretja pa je bila Nemka Magdalena Neuner. Na tekmi sta nastopili dve slovenski biatlonki: Dijana Ravnikar Grudiček je osvojila 21., Andreja Mali pa 67. mesto v konkurenci 84 tekmovalk.

Pred 25.000 gledalci je v težkih in vetrovnih razmerah ter brez zgrešenega strela blestela Norvežanka Bergerjeva, med dobitnice točk pa se je z 21. mestom vpisala Dijana Ravnikar Grudiček, ki se je izkazala pri drugem strelskem nastopu. Tega je izvedla naravnost brezhibno in v 23 sekundah ter se še drugič v sezoni vpisala med dobitnice točk. Malijeva je na tekmi zgrešila kar šest strelov, kar jo je na koncu pahnilo v zadnjo tretjino nastopajočih.

Kos: Odličen nastop Dijane

"V odsotnosti Gregorinove in Brankovič-Likozarjeve je bil to odličen nastop Dijane Ravnikar. Leže bi morda lahko še nekoliko bolje odzvala na veter, vendar se je potem vsaj z 'ničlo' v stoje nekako izvlekla in nadoknadila izgubljen čas. Sicer pa so bili težki pogoji za streljanje in veter ni bil predvidljiv, zato tudi napotki trenerjev s strelišča niso veliko pomagali. Tudi druge tekmovalke so precej čakale na strelišču in zato je bilo hitro streljanje, ki je uspelo Dijani stoje, toliko bolj pomembno. Malijeva je imela leže mnogo boljše pogoje, ki pa jih danes ni izkoristila," je slovenske nastope ocenil trener ženske ekipe Tomaš Kos, medtem ko je Ravnikarjeva dodala: "Proga je bila zaradi novega snega zelo težka. Pa še moja palica na začetku, sploh nisem mogla verjeti očem, ko sem videla v roki samo ročaj. V takšnih neprijaznih pogojih je ponavadi tudi moje streljanje bolj počasno, vendar sem uspela vsaj stoje opraviti brezhibno. Seveda sem vesela novih točk svetovnega pokala, vendar to najbrž kljub odsotnosti nekaterih tekmovalk ne bo zadoščalo za uvrstitev v nedeljski skupinski start. Sicer pa je lepo tekmovati v Oberhofu pred tolikšnim občinstvom. Pred časom me je to celo motilo, zdaj pa v tem uživam."

Ne spreglejte