Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2021,
18.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Naj Mekinc Tit Štante

Četrtek, 21. 1. 2021, 18.21

3 leta, 3 mesece

Tit Štante v žlebu 21.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tit Štante | Tit Štante | Foto Peter Kastelic

Tit Štante

Foto: Peter Kastelic

Z današnjim tekmovanjem v snežnem žlebu, najstarejši deskarski olimpijski disciplini, se je v Laaxu zaključil predtekmovalni del. Jutri in v soboto bodo namreč na sporedu le še finalne preizkušnje. Žal brez slovenske udeležbe. Potem ko je včeraj v polfinalu s tekmovanjem v parku zaključil Naj Mekinc, se je preboj v finale žleba danes izmuznil tudi Titu Štantetu. 22-letni Celjan je zasedel 21. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na najprestižnejšem evropskem tekmovanju deskarjev prostega sloga.

Tit Štante, ki je na tekmi svetovnega pokala v Laaxu nastopil že četrtič, je deskal v prvi kvalifikacijski skupini. V konkurenci enaindvajsetih deskarjev iz enajstih držav je dosegel dvanajsti rezultat in sicer z oceno njegove prve vožnje, kar je na koncu zadostovalo za skupno enaindvajseto mesto v konkurenci 41 deskarjev iz dvanajstih držav. V drugo je sicer poizkušal z izvedbo zahtevnejših in posledično bolj tveganih skokov, a se mu "napad" na top 6 pozicije v skupini (te vodijo v finale) ni izšel. 

"Titova prva vožnja je bila zanesljiva, zrela, zelo dobra. Lahko bi rekel, da njegova najboljša te dni. Nadgradnja v drugi pa se mu žal ni izšla," je varovanca po tekmi ocenil trener Matevž Pristavec, ki z ekipo do nedelje ostaja v Laaxu, kjer bodo spremljali najboljše in hkrati za trening izkoristili odlično pripravljen žleb ter ostale objekte v snežnem parku, ki sta ga strokovna žirija in pa »glas ljudstva« na glasovanju World Ski Awards  zadnjih šest let razglasila za najboljše svetovno "freestyle" zimsko-športno središče (lani je Laax v okviru World Ski Awards prejel tudi prestižni naslov najboljšega švicarskega smučišča).

"Iz Švice se nato vračamo v slovenski Laax, na Vogel torej. Upajmo, da bo tamkajšnji park pripravljen za trening," še dodaja Pristvec, ki bo z druščino v moškem finalu žleba spremljal in analiziral naslednjo dvanajsterico: Valentino Guseli (Avstralija), David Habluetzel (Švica), Scotty James (Avstralija), Patrick Burgener (Švica), Joey Okesson (ZDA), Jan Scherrer (Švica), Yuko Tutsuka (Jap), Taylor Gold (ZDA), Andre Hoeflich (Nem), Ruka Hirano (Jap), Raibo Katayama (Japonska), Derek Livingston (Kanada).    

Naj Mekinc
Sportal Naj Mekinc brez finala v snežnem parku Laaxa
Naj Mekinc
Sportal Mekinc in Kuhar daleč od finala
Naj Mekinc
Sportal Naj Mekinc v Clagaryju do 30. mesta
Ne spreglejte