Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
19. 3. 2015,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger

Četrtek, 19. 3. 2015, 15.51

8 let

Tino Maze bolj kot Anna Fenninger motijo snemalci

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Odločal bo veleslalom. Pripravljena sem," po tretjem mestu v superveleslalomu in pred zadnjima tekmama sezone razmišlja slovenska kandidatka za veliki globus Tina Maze.

Načrt tabora Tine Maze je po tretjem mestu v superveleslalomu, ki ga je sicer dobila Lindsey Vonn pred Anno Fenninger, jasen. Črnjanka bo skušala 32 točk zaostanka v skupnem seštevku svetovnega pokala nadoknaditi v sobotnem slalomu, nato pa bo vse sile usmerila v nedeljski veleslalom. V tem je Avstrijka letos res neprimerno uspešnejša od Tine, ki pa se oklepa rekla, ki uči, da je vsaka tekma poglavje zase.

"Veleslalom bo odločal o letošnji dobitnici velikega kristalnega globusa. O tem ni dvoma. Jasno, v slalomu moram opraviti svoj del naloge. Menim, da sem dovolj dobro pripravljena na zadnji dve tekmi. Po težavah v Aareju sem se pobrala. Dobro se počutim. Sem zdrava, kar mi veliko pomeni. Napetost se resda povečuje, a ohranjam želeno osredotočenost," razmišlja Mazejeva, ki je v Meribelu slalom vadila po obeh smukaških treningih, med količke pa se bo znova podala tudi v petek, ko bo sicer na sporedu ekipna tekma, na kateri bodo slovenske barve branili Ilka Štuhec, Ana Drev, Aljaž Dvornik in Miha Hrobat.

Kritična do snemalcev

Mazejeva daje v Meribelu na vsakem koraku čutiti izjemno osredotočenost. Tudi v redkih medijskih nastopih je zelo zadržana, redkobesedna in skorajda povsem brez čustev. S pogledom, ki ga sicer deloma skriva za sončnimi očali, daje slutiti, po kaj je prišla v mondeno francosko smučarsko središče, kjer so leta 1992 potekali tudi olimpijski boji. Tudi v njenem taboru so do nje še za odtenek bolj zaščitniški, za kar se je vodja ekipe Andrea Massi predvsem medijem že večkrat opravičil. Manj vpliva ima na snemalce, ki se gibljejo v (pred)štartnem prostoru in iščejo kadre za neposreden televizijski prenos.

"Snemalci do tekmovalk nimajo nobenega spoštovanja. Včasih se ti v žeji po dobrem posnetku približajo na centimeter oddaljenosti. Razumem, da je to njihova služba, a malce več spoštovanja bi vendarle pričakovala," se je ob može s kamerami obregnila Korošica, ki pa, vsaj v uradnih izjavah, občutno manj pozornosti namenja Fenningerjevi. Tudi v ciljni areni druga drugo ohranjata na "varni" oddaljenosti, čeprav med sedmo silo največ zanimanja vlada prav za prvi dami svetovnega pokala.

Zaradi globusa ob drobna zadovoljstva

Ker se v Tininem smučarskem svetu te dni vse vrti le okrog boja za drugo zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, je večkratna slovenska športnica leta prikrajšana tudi za zadovoljstva ob številnih etapnih uspehih. Tako je recimo danes dosegla svojo jubilejno 80. uvrstitev na stopničke za zmagovalke, dopolnila pa je tudi svojo zbirko kolajn. Tako v smukaškem kot tudi superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala je namreč Tina pristala na tretjem mestu. Število njenih kolajn v posameznih disciplinah se je tako povzpelo na 11, še dodatne tri pa je osvojila v skupnem seštevku. Vse to v sedmih sezonah.

"Na vse te rezultate, tudi na današnje stopničke, v tem trenutku gledam iz drugega zornega kota. Zdaj razmišljam predvsem o svojem smučanju. Raven se je po tekmah v Aareju dvignila, kar me veseli," ob tem razmišlja Mazejeva, ki ima v Meribelu na dosegu roke še dve kolajni – v slalomu, v katerem je pred zadnjo tekmo tretja, in kajpak v skupnem seštevku, v katerem bo skušala ugnati Fenningerjevo.

Ne spreglejte