Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
22.13

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

poškodba Michael Hayböck Stefan Kraft

Sreda, 30. 6. 2021, 22.13

2 leti, 9 mesecev

kraftu in hayboecku nagajajo poškodbe

Poškodbe ohromile priprave Avstrijcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Stefan Kraft | Aktualnega svetovnega prvaka z velike skakalnice Stefana Krafta je za nekaj tednov od skakalnic oddaljila poškodba palca na nogi. | Foto Sportida

Aktualnega svetovnega prvaka z velike skakalnice Stefana Krafta je za nekaj tednov od skakalnic oddaljila poškodba palca na nogi.

Foto: Sportida

Del avstrijskega skakalnega tabora so v pripravah na olimpijsko sezono upočasnile poškodbe. S težavami se spopadata aktualni svetovni prvak z velike skakalnice Stefan Kraft in Michael Hayboeck.

Svetovni rekorder Stefan Kraft je v začetku maja utrpel poškodbo palca na desni nogi. "Ni prišlo do zloma, a oteklina je bila vse večja. Zdravljenje običajno traja med štirimi in osmimi tedni," je besede 28-letnika prenesel skijumping.pl.

Poškodba ga je tako za nekaj tednov oddaljila od skakalnic, na katere pa se je na krajši trening že vrnil ta teden. "Opravil sem štiri skoke in bil zadovoljen. Ob pristanku sem čutil prst, a večjih težav ni bilo. Res lepo se je bilo vrniti na skakalnice," je še dejal 28-letnik, ki upa, da bo kmalu lahko treniral od enkrat do dvakrat na teden.

Michael Hayboeck upa, da se bo na skakalnice vrnil v šestih tednih. | Foto: Vid Ponikvar Michael Hayboeck upa, da se bo na skakalnice vrnil v šestih tednih. Foto: Vid Ponikvar

Poškodba je upočasnila tudi priprave Michaela Hayboecka, ki si je v začetku preteklega tedna med igranjem nogometa poškodoval vez v gležnju. Tridesetletnik upa, da se bo v resnejši trenažni proces lahko vrnil po šest tednih prisilnega počitka oziroma zgolj lažjih vaj.

Kraftu je v zadnji sezoni nagajala poškodba hrbtenice, zaradi katere je tudi izpustil svetovno prvenstvo v poletih v Planici. V svetovnem pokalu je končal na 17. mestu, Hayboeck pa tik za njim. Oba sta se zaradi covid-19 znašla tudi v samoizolaciji.

Sredi julija prvi grand prix

Prva postaja grand prixa je poljska Wisla, kjer je tekmovanje predvideno med 16. in 18. julijem.

Skakalci, priprave, Kranj
Sportal V poletni pripeki postavljajo temelje za uspešno zimo
Peter Prevc
Sportal Skočili iz rdečih številk
Ne spreglejte