SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tekači končali priprave v Planici, sledi počitek

2

termometer

Slovenska tekaška reprezentanca je v četrtek končala desetdnevne priprave v tekaški bazi v Planici.

Po besedah glavnega trenerja Marka Gracerja so priprave potekale po načrtih in v odličnem vzdušju med tekmovalci, ki so v polni motivaciji za vse bolj bližajočo se novo sezono, kjer bo zagotovo najpomembnejši cilj svetovno prvenstvo v švedskem Falunu.

"V desetih dneh smo opravili okoli 35 ur raznovrstnega treninga, od visokogorskih pohodov, kolesarskih tur, treninga moči na rolkah v klanec do fitnesa in gimnastike v telovadnici, vse v primerni intenzivnosti glede na tip treninga. Priprav so se udeležili Vesna Fabjan, Lea Einfalt, Alenka Čebašek, Eva Sever Rus, Boštjan Klavžar, Rok Tršan, Domen Potočnik, Luka Prosen in Luka Gostinčar. Odsotne so bile Katja Višnar, ki trenira na Norveškem, Nika Razinger je pred začetkom priprav dobila prehladno obolenje ter Barbara Jezeršek, ki trening nadaljuje v Avstraliji," je povedal Gracer, ki sta mu bila pri kakovostni izvedbi priprav v veliko pomoč trener Nejc Brodar in fizioterapevt Damir Eibel.

Bronasta s preteklih olimpijskih iger Vesna Fabjan je planiške priprave opisala kot zelo pestre in naporne, a hkrati uspešno izvedene. "Naredili smo dva zelo dolga treninga, en pohod v hribe, dolg sedem ur in pol (Krma–Kredarica–Planika–Sedmera jezera–Bohinj), in pa skoraj šest ur dolgo kombinirano turo (kolo, veslanje in rolke) na relaciji Rateče–Sella Nevea–Predil–Bovec–Trenta–Vršič–Rateče. Spet pa smo bili v gimnastični telovadnici, kar je zelo dober trening. Vmes pa hitri treningi na rolkah na rolkarski progi v Beljaku in v klanec na Dobrač nad Beljakom. Takšne priprave mi zelo ustrezajo in vesela sem, da smo jih tako dobro izpeljali. Obveznosti zaradi kolajne zdaj ni bilo več veliko in sem se res lahko posvetila treningom in tudi počitku, ki spada zraven. Edina neprijetna stvar teh priprav je bila, da smo od predsednika panoge Janeza Vodičarja izvedeli, da imamo denarja za priprave skoraj za tretjino manj kot lani in je tako zelo negotovo, kako bomo delali naprej. Želim si, da bi izpeljali vse začrtane priprave, saj doma žal nimam tako kakovostnih pogojev. Ne smemo si privoščiti koraka nazaj, saj konkurenca ne počiva, edino, kar šteje, pa so rezultati. Upam da se stvari uredijo čim prej, da ne bo motečih dejavnikov in bomo normalno delali in tekmovali," je povedala Fabjanova.

Reprezentanco zdaj čaka regeneracijski teden, že kmalu, natančneje 8. avgusta, pa se karavana seli na Norveško, deželo teka na smučeh, kjer bodo v sklopu desetdnevnih priprav nadgradili osnovno formo in se morebiti udeležili tudi tekmovanj na tekaških rolkah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin