Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2012,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2012, 12.22

8 let

Teja Gregorin skočila do šestega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žensko tekmo svetovnega pokala s skupinskim štartom je dobila Norvežanka Tora Berger. Teja Gregorin pa si je pritekla in pristreljala šesto mesto.

Norvežanka Tora Berger je dobila tekmo svetovnega pokala s skupinskim štartom na Pokljuki. Druga je bila Nemka Miriam Gössner in tretja Čehinja Gabriela Soukalova. "Pred tekmo sem bila zelo utrujena, zato nisem pričakovala veliko, osredotočila sem se na streljanje in odmislila vse okoli mene, vseeno sem dvakrat zgrešila, kar je posledica težkih razmer. Zadnjih nekaj dni mi pač ni šlo, a ne morem biti na vsaki tekmi na stopničkah," se je povratka na vrh vselila serijska zmagovalka Tora Berger, na ostalih dveh stopničkah pa sta se zopet znašli tekmovalki, ki sta letos zablesteli prav na Pokljuki. Pokljuški debitantki torej. "Za menoj je resnično dober konec tedna, imela sem velike težave na drugem strelskem postanku, videla nisem čisto nič, a to je pač biatlon. Izšlo se je dobro. Sicer pa uživam v vsakršnih razmerah, zato imam rada biatlon, " se je spet smejalo Gössnerjevi, pa tudi Gabriela Soukalova po tokrat tretjem mestu ni bila čisto nič razočarana: "Zelo sem zadovoljna z rezultati na Pokljuki, a nočem napovedovati, kaj ti pomenijo. Poskušala bom seveda storiti vse, da tudi v nadaljevanju sezone posežem po visokih mestih, a najprej me čaka počitek med prazniki. To bo odlično."

Nadvse spodoben izid pa je vknjižila tudi slovenska predstavnica Teja Gregorin, ki je bila po petkovem šprintu in sobotnem zasledovanju precej kisle volje. Tokrat je bilo drugače. "Odvalil se mi je velik kamen od srca, izjemno sem vesela, da mi je končno uspela dobra tekma. Razmere so bile tudi tokrat težke, a tako je bilo vse dni tukaj na Pokljuki. Zdaj grem lahko precej boljše volje na zaslužen počitek in z večjim veseljem pričakujem nadaljevanje sezone," je povedala "Tesa", ki je s 6. mestom dosegla drugi najboljši izid sezone.

Ne spreglejte