Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2009,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 12. 2009, 19.36

8 let

Švedinja na vrhu, Ravnikarjeva 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na uvodu biatlonske sezone na Švedskem je najboljšo uvrstitev izmed treh Slovenk pritekla in pristreljala Dijana Ravnikar. Vrh prve tekme svetovnega pokala pa je zasedla Švedinja.

Zmage se je razveselila lanskoletna zmagovalka Helena Jonsson drugo mesto pa je osvojila Anna Carin Olofsson-Zidek. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je povzpela Belorusinja Darja Domračeva.

Izmed slovenske trojice, zaradi dokaj naporne preizkušnje je manjkala Tadeja Brankovič - Likozar, se je najbolje odrezala Dijana Ravnikar (0,0,0,0), ki je svoj strelski nastop opravila z odliko, vendar je bila na švedskem snegu nekoliko počasnejša. Zasedla je 16. mesto z zaostankom 2:19,9. "Zelo sem zadovoljna z razpletom tekme. Že včeraj sem si za cilj zadala, da podrem vseh dvajset tarč. Čeprav sem vedela, da to ne bo lahko, sem ga izpolnila. Tekaško še nisem povsem pripravljena, zato sem v zadnjem delu izgubljala v primerjavi s tekmicami. V tej fazi je pomembno konstantno streljanje, s tekmami pa se bo dvigal tudi tekaški tempo," je ocenila svoj nastop Ravnikarjeva.

Na strelišču se je dobro znašla tudi Andreja Mali (0,1,0,0), ki je bila 22. Šele 50. mesto pa je zasedla Teja Gregorin (1,3,0,1), ki je na strelišču pustila nepokritih pet tarč. Novo priložnost bo imela že v soboto, ko se bodo dekleta pomerila na šprintu.

Trener Tomaš Kos je bil s prvo preizkušnjo za točke svetovenga pokala delno zadovoljen: "Dijana je nastopila odlično in se izkazala predvsem s 100-odstotno zanesljivim streljanjem. Idealen razplet in povratek zanjo, saj vemo, da je zaradi nosečnosti izpustila lansko sezono. Pri Malijevi je za nadaljevanje sezone pomemben le en zgrešen strel. Naša pričakovanja, ki smo jih gojili pred začetkom, so se izpolnila. V sobotni šprinterski tekmi bo nastopila tudi Tadeja Brankovič-Likozar, ki je današnjo težko tekmo izpustila." Gregorinovo pa je ocenil njen letošnji trener Uroš Velepec: "Teja je imela res težave s strelskim položajem stoje. Nikakor ni mogla zavzeti primerne pozicije in trije streli so šli mimogrede mimo. Zaradi tega še ni preplaha, saj se to tekmovalcem zgodi vsaj enkrat na sezono. Tisti trije zgrešeni streli so jo vseeno odmaknili od današnjega načrta. Pomembno je, da je tekaško opravila v skladu z visokimi pričakovanji in s tem sem zadovoljen, obenem pa seveda vesel za preostali slovenski predstavnici, ki sta popravili ta vtis s prve tekme."

Ne spreglejte