Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 21.22

8 let

Super Tina Maze do prvega zlata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naša najboljša alpska smučarka Tina Maze se je okitila z zlato medaljo na superveleslalomu SP. Lindsey Vonn grdo padla. Ilka Štuhec šesta.

Štart ženskega superveleslaloma je bil sprva načrtovan za 11. uro, vendar so ga organizatorji zaradi pregoste megle prestavljali vse do 14.30. Po trinajsti prestavitvi so nato le prižgali zeleno luč.

Od dveh slovenskih predstavnic se je kot prva s številko štiri na progo podala Ilka Štuhec in odlično opravila svoj nastop. Na cilj je prismučala kot prva s prednostjo 36 stotink sekunde. Tekma je bila nato po nastopu osme tekmovalke Dominique Gisin prekinjena zaradi zdravstvenih težav delavca ob progi. Ilka je bila v vodstvu vse do številke 13, ki jo je nosila Lara Gut. Švicarka je našo tekmovalko prehitela za 51 stotink.

Slovenski ljubitelji smučanja pa so vse bolj pogledovali, kdaj se bo s številko 18 spustila po progi naša najboljša smučarka Tina Maze. Črnjanka je nato smučala v slogu celotne sezone in ciljno črto prečkala s prednostjo 38 stotink sekunde in se že takrat začela spogledovati z zlato medaljo.

Za njo je bila na vrsti ena od največjih konkurentk za najžlahtnejšo odličje. Američanka Lindsey Vonn pa si nastopa v Schladmingu ne bo zapomnila v lepi luči, saj je grdo padla in se, sodeč po njenih krikih, huje poškodovala.

Super Tina pa je ostala povsem na vrhu tudi po nastopu konkurentk, ki bi jo lahko izpodrnile s prestola in tako prišla do velikega zmagoslavja ter prve zlate medalje na tem svetovnem prvenstvu.

Z odlično uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi Ilka Štuhec, ki je bila šesta.

Superveleslalom pa se je končal tako, kot se je začel. Z meglo. Organizatorji so tako zaključili tekmo pri številki 36, na štartu pa je bilo 59 tekmovalk.

Ne spreglejte