Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 4. 2015,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Iztok Klančnik SZS

Torek, 7. 4. 2015, 18.00

8 let

Smučarske vajeti prevzema Iztok Klančnik

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z gladko izvolitvijo Iztoka Klančnika kot edinega kandidata za predsednika alpskega zbora in odbora se začenja gradnja nove slovenske smučarske piramide.

Slabe štiri mesece po tem, ko se je moral od vodenja alpskega zbora posloviti razrešeni Dušan Gorišek, vmesno obdobje brezvladja pa je skušal premostiti vršilec dolžnosti vodje panoge Blaž Lešnik, je novi predsednik omenjenega smučarskega organa postal poslovnež Iztok Klančnik. Na volilni skupščini na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani je generalni direktor HP Slovenija prejel 65 (od 72) glasov ter tako prevzel vodenje zbora in odbora do konca olimpijske sezone 2017/18.

"Zavedam se vseh težav, zavedam se vseh izzivov. Naloga ne bo preprosta. A z enotnostjo lahko pomagamo našemu športu. Pri tem nikakor ne smemo pozabiti dela predhodnikov. Ne, treba je graditi na tem, kar je bilo dobro narejeno, pomembna pa bo komunikacija," je slovensko smučarsko druščino nagovoril Klančnik, ki je na položaju predsednika zbora in odbora za alpsko smučanje po vsega 22 minutah seje nasledil Dušana Goriška. Pred tem so se na tem položaju zvrstili Franci Bergant, Anton Ribnikar, Jure Košir in Janez Dekleva.

Predsednikov adut

Ni skrivnost, da je Klančnik, ki je na športnem področju nazadnje deloval kot član organizacijskega komiteja planiških skakalnih tekem, še v nekdanji skupni državi pa je bil reprezentant v smučanju prostega sloga, prvi izbor predsednika SZS Enza Smrekarja. Ta vseeno ni pričakoval, da bo njegov adut osamljeni kandidat za ta sicer volonterski športni položaj, označuje pa ga za poštenega, uglednega in izjemno sposobnega gospodarstvenika s kar nekaj športnimi izkušnjami.

"Iskanje predsednika alpskega zbora ni moja naloga. Obenem dodajam, da sem bil tudi zelo nesrečen, ko sem moral predlagati razrešitev gospoda Goriška, za katerega sem prepričan, da je dobra oseba. A zaustaviti smo morali čezmerno porabo denarja. Klube sem nato dvakrat povabil na srečanje in jim predlagal, naj poiščejo večinsko sprejemljivo rešitev. Na koncu sem bil sam izzvan, naj poiščem rešitev. Izkazalo se je, da je bil gospod Klančnik edini kandidat," o iskanju novega sodelavca v izvršilnem odboru zveze razmišlja Smrekar.

Naslednji korak: vodja panoge

S Klančnikovo izvolitvijo (in sočasno potrditvijo sestave alpskega odbora) je v zadnjem letu pogosto razklana slovenska smučarska druščina storila prvi korak proti želeni konsolidaciji in predvsem postavitvi nove delovne strukture za preostanek olimpijskega cikla. Pred novim predsednikom so zdaj prvi, a obenem tudi ključni koraki, potrebni za nemoteno delovanje panoge v nadaljnjem obdobju. V prvi vrsti gre za izbor vodje panoge, ki bo po eni strani skrbel za nadzor nad porabo denarnih sredstev ter po drugi bdel nad delom ekip in trenerjev.

Kdo bo prvi "operativec" alpskih disciplin in kakšna bo pod njim trenerska piramida, na kateri naj bi bil vrh še vedno "rezerviran" za Andreo Massija, še ni znano. Je pa Klančnik že napovedal razpis za vodjo panoge, ki bo objavljen še ta teden in končan prihodnji.

Ne spreglejte