Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek Nejc Dežman Jaka Hvala skoki Anže Semenič Robert Kranjec

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 13.14

6 let, 6 mesecev

Slovenski orli v skokih prevzeli primat

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Foto: Vid Ponikvar

Za slovenske skakalce je bil pretekli konec tedna v Čajkovskem nadvse uspešen. V soboto so slavili dvojno zmago Roberta Kranjca in Anžeta Semeniča, drugi pa je kraljeval tudi dan pozneje. In ker so bili naši orli v Rusiji ekipno uspešni, so se v skupnem seštevku grand prixa zavihteli prav nad vse.

Anže Semenič je osrednji junak dveh tekem poletnega grand prixa v Čajkovskem. V soboto je bil pred njim le Robert Kranjec, v nedeljo pa je premierno skočil na vrh.

"Res nisem pričakoval česa takšnega. Nedeljska zmaga me je presenetila. Imel sem dva zelo dobra skoka, zato sem zelo vesel. Pred finalnim skokom sem bil nekoliko nervozen, saj sem bil v grand prixu prvič na vodilnem položaju. Skušal sem dati vse od sebe in na srečo je bilo dovolj," je bil 23-letni skakalec vesel zgodovinskega uspeha.

Štirje med deseterico

Semenič je v nedeljo zmagal, v soboto pa je bil drugi. "Res nisem pričakoval česa takšnega," je dejal po zmagi. | Foto: Vid Ponikvar Semenič je v nedeljo zmagal, v soboto pa je bil drugi. "Res nisem pričakoval česa takšnega," je dejal po zmagi. Foto: Vid Ponikvar Družbo na odru sta mu delala češka predstavnika na smučeh Petra Slatnarja – Tomas Vancura in Vojtech Stursa. Za prvega je bila ta tekma prav tako nekaj posebnega: "To je moj najboljši rezultat v karieri. Več kot zadovoljen sem. Povrhu vsega sem imel na odru za zmagovalce družbo rojaka."

Za pičle tri desetinke je stopničke zgrešil Jaka Hvala, ki je imel v drugi seriji od vseh najslabše razmere. Veter mu je celo pihal v hrbet.

Po sobotni tekmi je dobro uvrstitev pričakoval tudi naš najizkušenejši skakalec Robert Kranjec. Po prvi seriji je bil z 0,8 točke zaostanka na drugem mestu, v drugi pa z 18. rezultatom padel na končno šesto mesto. Slovenski uspeh sta z 8. in 13. mestom dopolnila še Nejc Dežman in Anže Lanišek, do točk pa sta skočila še Ernest Prišlič (27.) in Jernej Damjan (30.).

Slovenci povsem na vrhu

Robert Kranjec je v soboto postavljal rekorde skakalnice v Čajkovskem. V nedeljo je bil spet na dobri poti, da stopi na stopničke, a ga je drugi skok prikoval na šesto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kranjec je v soboto postavljal rekorde skakalnice v Čajkovskem. V nedeljo je bil spet na dobri poti, da stopi na stopničke, a ga je drugi skok prikoval na šesto mesto. Foto: Vid Ponikvar S temi dosežki so se slovenski skakalci zavihteli na vrh razpredelnice poletnega grand prixa in prevzeli primat. S 1.210 točkami so vodilni in imajo pred drugimi Nemci 62 točk naskoka, tretji Poljaki pa zaostajajo 129 točk.

Med posamezniki se je Kranjec po Čajkovskem povzpel na šesto mesto. Prav tako je poskočil Semenič, ki je deveti, na trinajstem mestu pa najdemo Petra Prevca, ki je nastopil na le treh od osmih tekem.

Skupaj z bratoma Domnom in Cenetom ter Jurijem Tepešem se te dni mudi na mini pripravah v Klingenthalu v Nemčiji, kjer bo 2. oktobra zadnja tekma poletnega grand prixa. Dan prej bo najboljše skakalce čakala še preizkušnja v Hinzebachu v Avstriji.

Ne spreglejte