Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
16.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mitja Oranič Marjan Jelenko

Nedelja, 1. 12. 2013, 16.08

7 let, 12 mesecev

Slovenski kombinatorci v Kuusamu izpolnili olimpijsko normo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norveški nordijski kombinatorci so v Kuusamu zmagali na ekipni tekmi svetovnega pokala. Drugi so bili Nemci, tretji pa Japonci. Slovenci so zasedli šesto mesto med 13 ekipami.

Gašper Berlot, Mitja Oranič, Matic Plaznik in Marjan Jelenko so tako izpolnili tudi slovensko olimpijsko normo za Soči.

Po sobotnih težavah z vetrom je finskim organizatorjem danes vendarle uspelo pod streho spraviti skakalni del tekmovanja. Po dopoldanskih skokih so bili v vodstvu Norvežani pred Japonci in Rusi. Slovenska četverica je tekaški del začela dve minuti in 15 sekund za Norvežani. V skakalnem delu se je najbolj izkazal Jelenko, ki je s 128,5 metra dosegel tretji izid četrte, zadnje skupine skakalcev. Berlot je bil v skokih sedmi v svoji skupini (111,5 m), Plaznik osmi (118,5 m), Oranič pa je bil 12. (104,0 m).

Norvežani so bili tudi v teku razred zase in so vodili od starta do cilja. Nemci so zaostali dobre pol minute, Japonci na tretjem mestu pa že več kot dve minuti. Jelenko se je kot prvi odlepil od Fincev, Oranič se je približal Rusom, Berlot pa je obdržal stik z rusko zasedbo. Ves ta čas je bila Slovenija še osma, Plaznik pa je v ciljnem sprintu ugnal ekipo ZDA in Ruse.

"To je bila odlična predstava celotne slovenske četverice. Slovensko olimpijsko normo za Soči smo s šestim mestom dosegli, sedaj pa mora odločitev podati še Olimpijski komite Slovenije. Mislim, da so fantje dobili še malo več samozavesti, kot so jo imeli. Vedeli smo, da se lahko kosamo z najboljšimi, sedaj pa smo tudi na ekipni tekmi dokazali, da se lahko borimo za uvrstitve med prvo šesterico. Še bolj z veseljem bomo odhajali na tekme. Malo pa moramo izboljšati še skakalni del," je dejal Primož Triplat, glavni trener slovenskih nordijskih kombinatorcev.

Ne spreglejte