Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2011,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovni pokal

Nedelja, 20. 11. 2011, 11.04

8 let

Slovenska štafeta 14., novo slavje Norvežank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dan po uvodni tekmi svetovnega tekaškega pokala so se dekleta pomerila še v štafetni preizkušnji. Nastopila je tudi slovenska ekipa in osvojila 14. mesto. Dvojno zmago so vknjižile Norvežanke.

Norvežanke, predvsem prva ekipa v postavi Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira in Marit Bjoergen, so se spet pokazale za premočne glede na konkurenco. Prva in druga ekipa sta osvojili prvi dve mesti, njihova tretja ekipa je bila šesta, četrta pa sedma. Že v lanski sezoni so Norvežanke dobile kar dve štafetni preizkušnji od treh, pri čemer na zadnji v Ribinsku sploh niso štartale. Odločilno prednost prvi norveški zasedbi je že v prvi menjavi pritekla Vibeke Skofterud, Tora Berger pa je kot tretja menjava z najboljšim časom do drugega mesta pripomogla drugi norveški ekipi.

Ekipe so imele nekaj težav s pripravo smuči za klasično tehniko, servisnim ekipam pa je najbolj nagajalo megleno vreme in temperature okrog ničle. Tekmo si je ogledalo približno 7000 gledalcev. "Vsekakor smo štafetno tekmo vzele zares in ne kot samo po sebi umevno. Bilo je odlično tekmovati in res smo vesele zmage, saj je zmagati v štafeti zmeraj nekaj posebnega," je po tekmi dejala članica prve norveške ekipe Vibeke Skofterud.

Slovenke so nastopile slabo. Prehitele so zgolj Kazahstan in drugo nemško ekipo. Prva slovenska tekačica Višnarjeva se je dobro držala v prvem krogu, nato pa popustila in Erženovi predala na 14. mestu. Fabjanova je pustila boljši vtis kot v soboto, Jezerškova pa je v zadnji predaji, v kateri je oster ritem na prvem mestu narekovala Marit Björgen, zaostala za minuto.

"Katja je tipična šprinterka, ki v visokem ritmu lahko preteče le določeno razdaljo, vendar je vse boljša tudi v štafetnih tekmah. Povrh vsega je imela smolo, da so jo zmotile Rusinje, tako da je izgubila stik s skupino pred seboj. V bistvu so preostale tri Slovenke tekle v okviru svojih zmožnosti. Bistveno več ne moremo pričakovati od deklet. Barbara je obakrat tekla dobro, Vesna v nedeljo bolje kot v soboto, Anja povsem po svojih zmožnostih in tudi Katja se je potrudila kar najbolje. Ne moremo biti razočarani, saj je zaostanek pod tremi minutami, mesto pa bi lahko bilo malo boljše. Ni še treba delati panike, kajti tekme, na katerih lahko naredimo bistveno več, šele prihajajo," je štafetni nastop slovenske četverice ocenil vodja ekipe Marko Gracer.

Prihodnji konec tedna bodo tekme svetovnega pokala v Kuusamu, kamor bodo Fabjanova, Višnarjeva in Jezerškova skupaj s serviserji odpotovale v sredo.

Ne spreglejte