Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2008,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 2. 2008, 11.12

8 let

Slovenci povprečni v Južni Koreji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski deskarji na snegu se v četrtem letošnjem paralelnem veleslalomu v korejskem Sungwooju niso posebej izkazali. V finale se je uvrstil le Žan Košir, ki je na koncu zasedel 15. mesto.

Slovenskim deskarjem se na tekmi v Sungwooju ni izšlo po načrtih. Posebno to velja za Roka Flandra, ki je branil drugo mesto v svetovnem pokalu in se tudi spogledoval s prvim. A na koncu je ostal praznih rok. V kvalifikacijah je dosegel le 20. čas, še slabše volje pa je bil po finalu, ko je videl, da je tekmo dobil Benjamin Karl, ki ga je tako prehitel na drugem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Mladi Avstrijec, ki je glede na formo zdaj celo prvi favorit za končno skupno zmago, še posebno, ker je enako dober na vseh progah, je po drugem mestu v kvalifikacijah nizal zmago za zmago, na koncu je bil boljši od Švicarja Rolanda Haldija.

"Povsem jasno, da nisem zadovoljen z razpletom. Danes nisem imel svojega dneva. Največ preglavic mi je povzročil nemški trener, ki je postavil povsem nezahtevno progo, kar je na tem zelo agresivnem snegu z veliko oprijema pomenilo, da ni bilo prave selekcije. Sam sem se uštel pri izboru linije. Glede na to, da je teren precej strm, sem pričakoval, da bo visoka linija prinesla dober rezultat, pa na žalost ni bilo tako," je bil razočaran svetovni prvak v tej disciplini, ki je imel v zadnjem času celo boljše dosežke v slalomu.

Košir najboljši Slovenec

Flander je za mesto zaostal za Rokom Margučem, za 20. mesto pa prehitel Izidorja Šušteršiča. Najboljši Slovenec pa je bil, kot že nekajkrat v sezoni, mladi Žan Košir. Z delitvijo 15. mesta v kvalifikacijah se je skozi šivankino uho uvrstil v zaključne dvoboje, kjer pa ni imel možnosti proti najhitrejšemu v kvalifikacijskih vožnjah Švicarju Heinzu Innigerju. Prav Švicarji so bili edini enakovredni Avstrijcem, na prvih šestih mestih tako najdemo po tri Avstrijce in Švicarje.

"Švicarji so bili danes odlično razpoloženi, toda imel sem boljše živce od njih. Vzhičen sem, še zdaj ne verjamem, da mi je uspelo zmagati. Ne vem, kaj bi lahko pametnega še povedal," je po svoji prvi zmagi, doslej je v svetovnem pokalu nastopil na 34 tekmah in zbral dve drugi mesti, dejal Karl, 22-letni tekmovalec iz St. Pöltna.

Pri ženskah pa je bila najboljša Avstrijka Doris Günther pred Nizozemko Nicolien Sauerbrij in Rusinjo Svetlano Boldikovo, edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je zasedla 33. mesto.

Naslednja tekma v alpskih disciplinah bo naslednjo nedeljo v japonskem Gujo-Gifuju, spet bo na sporedu paralelni veleslalom (s slalomi so letos tekmovalci že končali).


Izidi, moški:

1. Benjamin Karl (Avt) 2. Roland Haldi (Švi) 3. Heinz Inniger (Švi) 4. Anton Unterkofler (Avt) 5. Andreas Prommegger (Avt) 6. Gilles Jacquet (Švi) 7. Matthew Morison (Kan) 8. Jasey Jay Anderson (Kan) 9. Marc Iselin (Švi) 10. Mathieu Bozzetto (Fra) ... 15. Žan Košir (Slo) 19. Rok Marguč (Slo) 20. Rok Flander (Slo) 21. Izidor Šušterič (Slo) 32. Jernej Demšar (Slo)

Izidi, ženske:

1. Doris Günther (Avt) 2. Nicolien Sauerbreij (Nit) 3. Svetlana Boldikova (Rus) 4. Heidi Krings (Avt) 5. Anke Karstens (Nem) 6. Hilde-Katrine Engeli (Nor) 7. Heidi Neururer (Avt) 8. Isabela Löbeck (Nem) 9. Marion Kreiner (Avt) 10. Fränzi Magert-Kohli (Švi) ... 33. Glorija Kotnik (Slo)

Ne spreglejte