Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 11. 2013,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Janus Klingenthal zmaga

Sobota, 23. 11. 2013, 20.29

7 let, 12 mesecev

Skromni Goran Janus, ki se mu klanjajo vsi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kar je uspelo narediti Goranu Janusu v zadnjih dveh sezonah in v začetku letošnje s slovenskimi skakalci, je nekaj neverjetnega. Pod njegovim mentorstvom žanjejo uspehe - novega so v Klingnethalu.

Če to v bližnji zgodovini ni uspevalo njegovim predhodnikom, je Goran Janus znal odlično povezati niti med slovenskimi skakalci, ki dihajo kot eno, čeprav skoki ne veljajo za ekipni šport. Kvota sedmih skakalcev, z njo se ne morejo pohvaliti niti Avstrijci, je za konkurenčnost dobrodošla. Fantje se dopolnjujejo na treningih. V pretekli zimi smo lepo videli, kako je bil v določenem obdobju praktično vedno nekdo razpoložen za vrhunske dosežke.

Veliki met jim je uspel tudi na začetku nove sezone v Klingenthalu, kjer so v tekmi z eno serijo pokorili vso konkurenco. Pod vodstvom Janusa že petič od leta 2012 naprej. Med posamezniki so v tem času na najvišjo stopničko odra za zmagovalce stopili še trije skakalci - Robert Kranjec na Kulmu, letalnici bratov Gorišek in Vikersundu, kjer je postal leta 2012 še svetovni prvak v poletih, Jaka Hvala v Klingenthalu, Jurij Tepeš pa se lahko pohvali kot zadnji zmagovalec planiške letalnice, ki je v fazi prenove. Med drugim se je Janus veselil dveh velikih medalj (srebrna in bronasta) Petra Prevca na svetovnem prvenstvu v Predazzu, bronastega odličja ekipe na poletih v Vikersundu …

"Čestitke fantom in celotni ekipi. Zelo sem vesel za ta uvod. Fantje so se borili. Tekma je bila težka. Na koncu so odpovedali drugo serijo. To je to. Zmagali smo. Za nas je ta uspeh zelo pomemben zaradi samozavesti. Zdaj bodo fantje še bolj nabrušeni," je po novem uspehu dejal prvi mož stroke, ki še naprej ostaja skromen.

Skakalna srenja se mu klanja. Na njegov račun dežujejo pohvale številnih znanih trenerjev, saj je naredil s slovenskimi skakalci velik napredek, od kar je prevzel mesto prvega trenerja A reprezentance. Predvsem mu je uspelo ustvariti dobro kemijo v ekipi, kar je dobrodošlo v skakalnem športu.

Čeprav je zmagati nekaj posebnega in ob tovrstnih uspehih tudi čustva eksplodirajo, ostaja "hladen kot špricer" ter predvsem realen. "Konkurenca je zelo izenačena. Zmaga je pomembna. Moramo biti realni glede nadaljevanja sezone. Bomo videli, kako bo vse skupaj potekalo. V nedeljo bi bil na posamični tekmi zadovoljen z uvrstitvijo med najboljšo deseterico," se je Janus za konec dotaknil nedeljske preizkušnje v Klingenthalu, kjer bo lahko računal na peterico slovenskih skakalcev – Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar.

Ne spreglejte