Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
7. 3. 2018,
23.13

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

Natisni članek

Michaela Kirchgasser svetovni pokal

Sreda, 7. 3. 2018, 23.13

6 let, 1 mesec

Sezona smučarskih upokojitev je odprta

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

Avstrijska alpska smučarka Michaela Kirchgasser je napovedala, da bo s sobotnim slalomom svetovnega pokala v Ofterschwangu končala dolgoletno in uspešno kariero.

Michaela Kirchgasser (v družbi Anne Veith in Lare Gut) se poslavlja od "belega cirkusa".  | Foto: Sportida Michaela Kirchgasser (v družbi Anne Veith in Lare Gut) se poslavlja od "belega cirkusa". Foto: Sportida

Pred ženskim delom smučarske karavane sta le še dve postaji olimpijske sezone. Ofterschwang bo v petek in soboto gostil veleslalom in slalom, nato pa se bodo najboljše odpravile le še na veliki finale v Aare. Medtem ko imajo Ana Drev, Tina Robnik in Meta Hrovat že zagotovljen nastop tudi v sklepnem dejanju sezone, pa bosta morali ob koncu tedna švedski vizum v slalomu potrditi še Ana Bucik in Maruša Ferk.

Z Aarejem, ki bo s finalom svetovnega pokala gostil tudi generalko pred svetovnim prvenstvom 2019, pa se ne spogleduje več Avstrijka Michaela Kirchgasser. Ta bo sicer prav na zadnji dan sezone, v nedeljo, 18. 3., dopolnila 33 let, a takrat bo že smučarska upokojenka. Sobotni slalom v Ofterschwangu bo namreč njen zadnji v karieri.

V vitrini manjka le olimpijska kolajna

Kirschgasserjeva, ki torej odpira upokojitveno sezono, je bila v tej zimi, tudi zaradi zdravstvenih težav, krepko oddaljena od svoje najboljše sezone v karieri. V tej se je veselila treh zmag, skupno pa je na stopničkah svetovnega pokala stala sedemnajstkrat. Točke je zbrala v vseh disciplinah, a veljala predvsem za smučarko v tehničnih disciplinah in kombinaciji.

Letos se ji je izmuznil četrti zaporedni olimpijski nastop, v katerem bi lovila edino manjkajočo kolajno. Leta 2012 je bila druga slalomistka svetovnega pokala, pet let pred tem pa tretja veleslalomistka. Uspešna je bila tudi na svetovnih prvenstvih, s katerih se je vrnila s tremi posamičnimi kolajnami. Leta 2013 je bila srebrna v slalomu, na zadnjih dveh prvenstvih pa bronasta v kombinaciji.

Ne spreglejte