Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2017,
17.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Leon Šarc Johannes Rydzek nordijska kombinacija

Petek, 27. 1. 2017, 17.37

6 let, 6 mesecev

Seefeld, nordijska kombinacija

Srdito bitko Nemcev po fotofinišu dobil Rydzek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Johannes Rydzek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nemški nordijski kombinatorec Johannes Rydzek je zmagovalec prve tekme trojčka preizkušenj svetovnega pokala v Seefeldu v Avstriji. Danes je po skoku in petkilometrskem teku premagal rojaka Erica Frenzla, o zmagi je odločal fotofiniš. Tretji je bil Italijan Samuel Costa (+ 6,8). Edini Slovenec Leon Šarc je bil 50.

Z današnjim razpletom na trojčku tekem v Seefeldu - v soboto čaka tekmovalce še preizkušnja z desetkilometrskim tekom, v nedeljo pa še s 15-kilometrskim - je tako Frenzel končal serijo zmag na tem prizorišču. Dobil je devet etapnih preizkušenj na tej posebni tekmi, tokrat pa za las ostal brez desete. O zmagi je odločil šele posnetek prihoda v cilj.

Šarc v teku ni zmogel držati stika z najboljšimi

Edini slovenski predstavnik ta konec tedna v Avstriji je Leon Šarc. V ekipi je zamenjal obolelega Marjana Jelenka, ki je za virozo zbolel že prejšnji teden v Franciji, njegovo zdravstveno stanje pa se ni izboljšalo.

 Leon Šarc je bil po skakalnem delu 38., na kocu pa zasedel 50. mesto. | Foto: Vid Ponikvar Leon Šarc je bil po skakalnem delu 38., na kocu pa zasedel 50. mesto. Foto: Vid Ponikvar

Na enem izmed vrhuncev sezone kombinatorcev v Seefeldu je Šarc na skakalnici pokazal solidne predstave že na treningu, danes pa skočil do 38. mesta. Za vodilnim Bernhardom Gruberjem iz Avstrije je zaostajal 1:38 minute. Ta je v teku sicer izgubil in bil na koncu šesti.

Šarc v teku ni mogel držati stika z najboljšimi, tako da je že po prvem krogu padel na 45. mesto z zaostankom 1:57,4, v drugem krogu pa je izgubil še več kot minuto in pol ter v cilj pritekel na 50. mestu z zaostankom 3:32,5.

Frenzel ostaja v rumenem

Frenzel je kljub porazu še vedno ostal v rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku. Danes so na vrhu delili polovične točke, tako da ima pred Ryzdekom še štiri točke prednosti (984-980).
Ne spreglejte