SiolNET. Sportal Zimski športi
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še tožba proti dopinškemu grešniku Baldaufu

0,06

termometer

Dominik Baldauf
Dominik Baldauf si je pomagal s prepovedanimi substancami. Foto: Reuters

Državno tožilstvo v Innsbrucku je danes proti 27-letnemu zdaj že nekdanjemu avstrijskemu smučarskemu tekaču Dominiku Baldaufu vložilo obtožnico zaradi hude profesionalne športne prevare, poroča avstrijska agencija Apa. Povsem se je zavedal, kaj dela, in je z namenom goljufal z dopingom, je danes na zaslišanju dejal tožilec Hansjörg Mayr.

Baldauf si je med letoma 2016 in 2019, do nordijskega svetovnega prvenstva v domačem Seefeldu konec februarja letos, načrtno do boljših dosežkov pomagal s prepovedanimi sredstvi. Zavedno in načrtno je sodeloval v skupini pod nadzorom nemškega športnega zdravnika Marka S. in njegovih pomočnikov, je za Apo še dejal Mayr.

Baldauf in njegov reprezentančni kolega Max Hauke, ki sta bila začasno suspendirana takoj po pozitivnih testih, sta si konec julija prislužila štiriletno prepoved nastopanja avstrijske protidopinške agencije. Dvojec si je letos na nordijskem SP pomagal s krvnim dopingom, je potrdila avstrijska agencija za boj proti prepovedanim sredstvom.

Tako Baldauf kot Hauke bosta prisilno počivala do 28. februarja 2023.

Vsi rezultati, ki sta jih Baldauf in Hauke dosegla od 1. aprila 2016, ko je naknadna analiza krvnih vzorcev pokazala uporabo dopinga, bodo črtani, vrniti bosta morala tudi vse naslove, denarne nagrade in startnine, za nameček pa plačati tudi vse pravne stroške.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin