Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
17.36

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

poškodba alpsko smučanje Roland Leitinger

Torek, 9. 11. 2021, 17.36

2 leti, 5 mesecev

roland leitinger zaradi poškodbe še drugič zapored ostal brez olimpijskih iger

Hud udarec za Avstrijca, ki je sezono začel odlično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Roland Leitinger | Roland Leitinger, drugi z uvodne tekme, si je na treningu strgal kolenske vezi in že končal sezono. | Foto Sportida

Roland Leitinger, drugi z uvodne tekme, si je na treningu strgal kolenske vezi in že končal sezono.

Foto: Sportida

Za avstrijskega alpskega smučarja Rolanda Leitingerja se je olimpijska sezona končala, še preden se je sploh dobro začela. Tridesetletnik, ki je na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu zaostal le za Švicarjem Marcom Odermattom, si je na treningu v Reiteralmu poškodoval kolenske vezi in še drugič zapored ostal brez olimpijskih iger.

"Šok za avstrijsko smučarsko zvezo, še posebej za Rolanda," se glasijo naslovi v avstrijskih medijih, ki poročajo o novi poškodbi Rolanda Leitingerja. Tridesetletnik, ki je odlično odprl olimpijsko sezono, v Söldnu je na drugem mestu le za sedem stotink zaostal za zmagovalcem Marcom Odermattom, si je na današnjem treningu v Reiteralmu, na katerem se je pripravljal za paralelni veleslalom, ki ga bo konec tedna gostil Lech/Zürs, težje poškodoval koleno. 

Zgodovina se ponavlja

Svetovni veleslalomski podprvak iz leta 2017 si je strgal sprednjo križno vez v desnem kolenu, operacija je neizogibna, olimpijske sezone pa je zanj konec. "Izjemno grenak občutek. Zgodovina se ponavlja. Sezono 2018 sem že izpustil zaradi strgane križne vezi. Trenutno čutim veliko praznino," je po prejeti diagnozi skrušeno povedal veleslalomski specialist, ki se je nadejal olimpijskega debija, a bo moral zaradi poškodbe izpustiti še ene olimpijske igre.

Avstrijec je z drugim mestom v Söldnu vknjižil najboljši rezultat v svetovnem pokalu, v katerem je lani najvišje prismučal v Adelbodnu, ko je bil osmi.

Pretekli teden se je poškodoval še en avstrijski as, Marco Schwarz bo počival nekaj tednov. | Foto: AP / Guliverimage Pretekli teden se je poškodoval še en avstrijski as, Marco Schwarz bo počival nekaj tednov. Foto: AP / Guliverimage

Tudi Schwarz na prisilnem počitku

To je druga poškodba avstrijskega alpskega smučarja v zadnjem tednu, preteklo sredo si je svetovni prvak z zadnjega prvenstva v kombinaciji in najboljši slalomist lanske sezone Marco Schwarz strgal prednjo vez levega gležnja in bo počival več tednov.

Klemen Kosi
Sportal Štajerska trma: leto po grozljivem padcu želi v Peking
urs Kryenbüchel
Sportal Švicar po grdem padcu pripravljen na vrnitev, a ker se ni cepil, ga v Kanadi ne bo
Mikaela Shiffrin
Sportal Shiffrinova in Vlhova bosta izpustili paralelno tekmo ta konec tedna

 

Ne spreglejte