Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2013,
15.18

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Harrachov Robert Kranjec Jaka Hvala Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš

Sobota, 2. 2. 2013, 15.18

4 leta, 5 mesecev

Rekordna zmaga Schlierenzauerja: za las pred Kranjcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Harrachovu so v spremenljivih vetrovnih razmerah izpeljali prvo današnjo tekmo v smučarskih poletih. Gregor Schlierenzauer do rekordne 47. zmage v svetovnem pokalu, Robert Kranjec drugi.

Smučarski skakalci so v soboto na letalnici v Harrachovu ostali brez tekme svetovnega pokala v poletih. Zaradi sneženja in predvsem premočnega vetra so prireditelji po večkratnem prestavljanju tekmo odpovedali. Nekoliko več sreče so imeli organizatorji v nedeljo, čeprav je tudi tedaj tekma potekala v sila spremenljivih razmerah.

V njih se je najbolje znašel Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je dosegel rekordno 47. zmago v svetovnem pokalu in tako prehitel legendarnega Finca Mattija Nykänena, ki jih je v 80. letih prejšnjega stoletja nanizal 46. Ob tem je imel Avstrijec tudi nekaj športne sreče, saj je slovenskega orla Roberta Kranjca premagal za 0,3 točke. "Schlieri" in leteči Kranjčan sta bila razred zase, saj je tretjeuvrščeni domačin Jan Matura zaostal več kot 30 točk. "Neverjetno. Res je 'kul' uvrstiti se med legende, mislim, da je to nekaj res veličastnega. Pri tem bi se rad zahvalil vsem, ki ste me podpirali na tej poti. Današnja tekma je bila zelo težka, predvsem zaradi vetrovnih razmer, vendar pa sem prepričan, da je žirija na tekmi opravila dobro delo. Imel sem nekaj sreče ter se zelo veselim naslednje preizkušnje tukaj," je po tekmi dejal Schlierenzauer.

"Današnje razmere so bile izredno zahtevne, saj je nestanoviten veter povzročal kar nekaj dolgih zamud. Na vrhu zaletišča me je kar dobro prezeblo, ko sem moral v finalni seriji čakati na skok. Seveda sem zelo vesel za Gregorja, da mu je uspel takšen podvig s 47 osvojenimi zmagami v karieri," pa je dejal Kranjec.

Slovenski uspeh sta dopolnila Peter Prevc s petim in Jaka Hvala s šestim mestom. Jurij Tepeš, ki je v prvi seriji poletel kar 220 metrov, pri tem pa se ni uspel obdržati na nogah, je v finalu svojo uvrstitev nekoliko pokvaril in je končal na 15. mestu. Do dveh točk je prišel tudi Matjaž Pungertar.

Ne spreglejte