SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

R. Marguč: Program ostaja v razumnih finančnih okvirjih

3

termometer

Z dvema medaljama na svetovnem prvenstvu si je slovenski deskar Rok Marguč prislužil šampionski naziv, ki mu omogoča nekoliko drugačno obravnavo – predvsem kar se s finančnega vidika tiče.

La Molina je bil srečen kraj za slovenskega deskarja Roka Marguča. Najprej je v paralelnem veleslalomu osvojil srebrno odličje, kmalu zatem pa si je okrog vratu nadel še bron v paralelnem slalomu ter s tema dvema uspehoma postal drugi najuspešnejši tekmovalec na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo meseca januarja. "Bronaste medalje sem celo bolj vesel kot prve, čeprav ne vem zakaj. Tokrat ni nobenega grenkega priokusa, dejansko sem dosegel največ, kar sem lahko. Občutek je enkraten in res je čas, da se tudi nekoliko poveselim," so bile prve besede Marguča po največjem dosežku v karieri.

Ti dve medalji sta mu tudi omogočili boljši izhodiščni položaj za prihodnjo sezono, saj si je prislužil šampionski status, ki ga ima denimo še Tina Maze, s tem nazivom pa je razpolagala tudi tekačica Petra Majdič. Pretekli teden smo pisali, da naj bi bil znesek, ki bi ga Marguč potreboval za svojo ekipo, okoli 200.000 evrov na sezono, vendar pravi Rok, da številka ni tako visoka, ki je bila predlagana Smučarski zvezi Sloveniji: "Pogovori z g. Lovšetom so usklajeni in zaključeni. Dokler niso potrjeni, ne bi rad govoril o stvareh, ki še niso dokončne. Sem pa optimist in ne vidim razloga, da se v takem konstruktivnem vzdušju, kot je vladalo do sedaj, ti pogovori ne bi tudi uspešno zaključili in ne bili potrjeni. Sploh, ker s svojo ekipo ostajam na realnih tleh in program, čeprav zastavljen še bolj ambiciozno kot lani, ostaja v razumnih ter finančni situaciji prilagojenih okvirjih. V vsakem primeru pa nima absolutno nobene zveze z omenjenim zneskom. Naše delo je bilo že do sedaj profesionalno, vsekakor pa bomo z višjimi sredstvi kot do sedaj lahko izvajali posamezne aktivnosti še na višji ravni. Marsikatero profesionalno in vrhunsko opravljeno delo je v prejšnjih sezonah pač temeljilo na neplačanem delu, kar dolgoročno seveda ne zdrži tempa in ambicij ekipe, kot je naša."

Preteklo sezono je Marguč končal na sedmem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, najvišjo uvrstitev pa je dosegel v Moskvi, kjer je bil na paralelnem slalomu odličen drugi. Sodeč po veliki želji po napredku pa lahko v prihodnjem tekmovalnem obdobju pričakujemo le še nadgradnjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin