Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
26. 1. 2016,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlata lisica

Torek, 26. 1. 2016, 15.42

8 let

Prvič v tisočletju brez Tine Maze

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glavni trener slovenske ženske reprezentance Denis Šteharnik je že določil sedem smučark, ki bodo ob koncu tedna v Mariboru nastopile na 52. Zlati lisici.

Medtem ko organizatorji tradicionalne Zlate lisice (30. in 31. 1.) zatrjujejo, da otoplitev ne ogroža zaključnih priprav tekmovalne proge, pa imajo zaradi visokih temperatur več težav s treningi v slovenski ženski reprezentanci. Ta je pretekli teden še pred uradnim zaprtjem v dodobra okrnjeni zasedbi preizkusila tekmovalno progo na Pohorju, nato vadila v Podkorenu, po zadnje (vele)slalomske zavoje pred domačima preizkušnjama pa se je ekipa trenerja Denisa Šteharnika odpravila v Obdach na avstrijskem Štajerskem.

"Hvaležni smo Kranjskogorčanom za ponujene pogoje in kakovosten trening na tekmovalnem poligonu. Žal pa ob zadnji otoplitvi snežna površina, pripravljena z vodo, ni dovolj zmrznila. V Obdachu nam je na voljo dobro pripravljena proga, ki je za nameček po konfiguraciji primerljiva z mariborsko," pravi Šteharnik.

Še tri odprta mesta

Ob treningih bo glavni trener pozoren tudi na tekme nižje ravni, kjer bo nastopilo nekaj mlajših slovenskih smučark. Med temi bo namreč iskal zadnje tekmovalke za domači preizkušnji. Že zdaj pa je jasno, da bodo v veleslalomu na štartu Ana Drav, Katarina Lavtar, Tina Robnik in po vsej verjetnosti še Ilka Štuhec ter Meta Hrovat. Med slalomske količke pa se bodo zanesljivo podale Ana Bucik, Maruša Ferk ter Lavtarjeva in Robnikova. Zadnjo veleslalomistko in dve slalomistki bo Šteharnik določil v četrtek.

Brez zdravstvenih težav ne gre

Tekmovalno odsotnost Mazejeve pa čutijo tudi aktivne slovenske reprezentantke. "Punce so bile dolgo v Tinini senci, zdaj so deležne večjega medijskega zanimanja. Jasno, deloma tudi zaradi nekaj dobrih rezultatov v tej sezoni. To jim do neke mere godi, po drugi pa je to za njih nekaj novega. Vseeno večje živčnosti nisem zaznal. Verjamem, da se bomo lahko dobro pripravili na pomembni tekmi," pojasnjuje glavni trener, ki pa ne more poročati o brezhibnem zdravstvenem stanju.

Medtem ko se je Drevova po prehladu vrnila na smuči, pa je skoraj en teden treningov izpustila Bucikova. Primorska slalomistka se že več tednov ubada s poškodovano tetivo. "To poškodbo celi le čas. Žal ga na voljo nima dovolj. V torek se je vrnila na smuči, a čuti bolečine, tako da bo nastopila s pomočjo protibolečinske tablete," dodaja Šteharnik.

Ne spreglejte