Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 1. 2016,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki Severin Freund

Petek, 1. 1. 2016, 19.31

8 let

Prevc skakalno poezijo ocenil z 'desetko', jutri štarta na 'enajstko'

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenija ima po zaslugi Petra Prevca vodilnega skakalca v razvrstitvi novoletne turneje. Zmaga v Garmisch-Partenkirchnu bo imela zanj vedno posebno težo.

Prevlada Petra Prevca v zadnjih treh tednih se nadaljuje. Vse od Nižnega Tagila in zlasti Engelberga je praktično neustavljiv. Tekmeci bi ga gledali v hrbet tudi na prvi preizkušnji prestižne turneje štirih skakalnic v Oberstdorfu, vendar je bil takrat veter naklonjen drugim in zmaga je splavala po vodi.

A ga to ni vrglo iz tira, kar je dokazal v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je spet demonstriral odlične skoke in se veselil desete zmage v karieri.

"Malo sem preletel, kako je bilo vse skupaj videti. Videl sem, da je bilo veliko jeznih ljudi, tako da sem se nekoliko potolažil. Na nesrečo pa skoki ostajajo tak šport, kjer je veliko kalkulacij," se je Prevc uvodoma dotaknil prve preizkušnje v Oberstdorfu, kjer mu je veter odnesel zmago, ki je bila praktično že v njegovih rokah.

"Že dolgo časa ni bil noben Slovenec na vrhu na novoletni turneji, še dlje pa v Garmischu"

Po prvi seriji druge preizkušnje v Garmisch-Partenkirchnu je imel pred največjim konkurentom za skupno zmago na novoletni turneji, Nemcem Severinom Freundom, 1,3 točke prednosti, v drugi seriji pa postavil stvari na svoje mesto. Freundu je spodrsnilo, Prevc pa je s perfektnim skokom premagal vse in še desetič sam poslušal Zdravljico. Po polovici turneje je zdaj on vodilni in ima pred Freundom 8,6 točke prednosti.

"Poskusni skok in skok v drugi seriji bi ocenil z 'desetko', tako da bom jutri štartal na 'enajstko'. Tistega prvega bi ocenil z osmico, saj se mi je prikradla manjša napaka. Bi pa rekel, da ko ti enkrat uspe tako skočiti, kot mi je v poskusni in drugi seriji, si res lahko kot skakalec zadovoljen, da si to uspel narediti. Takrat v zraku in med odskokom začutiš veliko več stvari, kot pa pri 'navadnih' skokih. Ti boljši skoki so res nekaj posebnega in ti dajo še dodatno zadovoljstvo."

V Innsbrucku, kjer bodo v soboto kvalifikacije in dan pozneje že tretja tekma novoletne turneje, bo lahko spet pokazal nove mojstrovine v zraku, zmago v Garmisch-Partenkirchnu pa si bo za vselej zapomnil, saj je v skakalnih krogih izjemno cenjena: "Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem oziroma tekmo. Do desete zmage sem prišel na novoletni turneji in na novega leta dan, ko vemo, da ima ta zmaga še eno dodatno težo. Že dolgo časa ni bil noben Slovenec na vrhu na novoletni turneji, še dlje pa v Garmischu in to je res dober občutek."

Ne spreglejte