Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
17. 12. 2015,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Engelberg skoki

Četrtek, 17. 12. 2015, 12.03

8 let

Prevc in Freund pred enakim izzivom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Junaka zadnje sezone Peter Prevc in Severin Freund sta osrednji osebi tudi v novi. Na uvodu v zimo sta pokazala največ, pred njima pa je prizorišče, na katerem še nista čutila velikega zadoščenja.

Generalko pred prestižno novoletno turnejo po tradiciji predstavlja Engelberg. Na petkovih kvalifikacijah in sobotni tekmi bo v rumeni majici skakal naš junak Peter Prevc, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po zmagi v Nižnem Tagilu, ki je bila zanj sedma zmaga v karieri, ima pred Nemcem 37 točk.

Severin Freund je v Rusiji prav tako zmagal, vendar v nedeljo ni blestel in bil dvanajsti. Zato pa se je v soboto veselil jubilejne zmage. "Številka 20 je zelo velika. Pred nekaj leti si je nisem predstavljal, zato sem ponosen na vse, ki so mi pomagali, da sem skočil do 20. zmage. A me ta številka dodatno motivira, da bi rad v prihodnje še zmagoval," pravi Freund, ki je na večni lestvici zmagovalcev svetovnega pokala tretji Nemec, skupno pa je na desetem mestu. Jens Weissflog se je v karieri veselil 33, Martin Schmitt pa 28 zmag.

Freund najboljši četrti, Prevc peti

Če bosta s Prevcem ta konec tedna v Engelbergu nadaljevala tradicijo iz prejšnjih let, se njuna bera ne bo povečala, saj v tem švicarskem skakalnem središču sploh še nista skočila na oder za zmagovalce, kaj šele da bi stala na najvišji stopnički. Prevc se je lani veselil svoje najboljše uvrstitve v Engelbergu, potem ko je bil peti (na drugi tekmi je bil nato dvanajsti), Freund pa je bil leta 2012 četrti, lani pa sedmi in deseti.

Letos sta oba v pravšnji formi, da prekineta to tradicijo in se tudi v Engelbergu zavihtita med najboljše tri, kar bi bila zanju dobra uvertura v novoletno turnejo. Na njej bosta imela oba velik motiv, da jo osvojita premierno v karieri.

Ne spreglejte