Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2008,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 10.54

8 let

Presenetil Šušteršič, Flander obtičal v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izidor Šušteršič je bil najboljši Slovenec na drugem paralelnem veleslalomu azijske turneje svetovnega pokala deskarjev na snegu.

V Japonskem Guju-Gifu je v tekmi presenečenj zasedel šesto mesto, bil pa je tudi edini slovenski predstavnik v finalnih dvobojih, saj so vsi drugi obtičali v kvalifikacijah.Šušteršič je bil šesti že v kvalifikacijah, nato je premagal Italijana Menharda Erlacherja, v četrtfinalu pa izgubil proti Kanadčanu Matthewu Morisonu, ki je na koncu zasedel tretje mesto, zaostal je le za rojakom Jasonom Jayjem Andersonom in Italijanom Rolandom Fischnallerjem. Za Andersona, dvakratnega svetovnega prvaka leta 2005, je bila zmaga že 22. v karieri, sedma v paralelnih disciplinah (Kanadčan je še uspešnejši v krosu), a šele prva v letošnji sezoni, v kateri ni bil boljši kot šesti.

Rok Flander, je zasedel 20. mesto, a imel v boju za visoka mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala nekaj sreče, saj sta brez finala ostala tudi vodilni Francoz Matthiu Bozzetto (28. mesto) in drugouvrščeni Avstrijec Benjamin Karl (17. mesto). Ker med najboljšimi ni bilo tudi Flandrovih najbližjih zasledovalcev, je ostal na tretjem mestu. Rok Marguč je zasedel 33., Žan Košir 41., Jernej Demšar pa je bil diskvalificiran.

Pri ženskah je zmagala vodilna v svetovnem pokalu Nizozemka Nicolien Sauerbreij pred Avstrijko Julijo Dujmovits in Rusinjo Jekaterino Tudegeševo, Glorija Kotnik je zasedla 28. mesto.

Tekmovalci se zdaj selijo v ameriški Lake Placid, kjer bo 3. marca nov paralelni veleslalom, dva dneva prej pa še kros.


Izidi:

Moški: 1. Jason Jay Anderson (Kan) 2. Roland Fischnaller (Ita) 3. Matthew Morison (Kan) 4. Simon Schoch (Švi) 5. Tyler Jewell (ZDA) 6. Izidor Šušteršič (Slo) 7. Daniel Biveson (Šve) 8. Heinz Inniger (Švi) 9. Sigi Grabner (Avt) 10. MarcIselin (Švi) ... 20. Rok Flander (Slo) 33. Rok Marguč (Slo) 41. Žan Košir (Slo)


Ženske: 1. Nicolien Sauerbreij (Niz) 2. Julia Dumovits (Avt) 3. Jekaterina Tudegeševa (Rus) 4. Fränzi Mägert Kohli (Švi) 5. Corinna Boccacini (Ita) 6. Heidi Krings (Avt) 7. Alexa Loo (Kan) 8. Doris Günther (Avt) 9. Selina Jörg (Nem) 10. Anke Karstens (Nem) ... 28. Glorija Kotnik (Slo)
Ne spreglejte