SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred skakalkami pomemben vikend s tekmama na Ljubnem, kjer je lani slavila Vtičeva

0

termometer

 | Foto: Sportida
Foto: Sportida

Slovenske skakalke v avstrijskem Hinzenbachu niso imele tako vidnih dosežkov kot skakalci na letalnici v Oberstdorfu, na 10. mestu je bila Maja Vtič, ki bo na Ljubnem konec prihodnjega tedna branila zmago. Vtičeva je bila v prejšnji sezoni skupno tretja in je zaostala le za Japonko Saro Takanaši in Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz.

Vtičeva je trenutno deseta v skupnem seštevku in bo na čelu slovenske vrste. "Na Ljubnem bodo tekmovale še Špela Rogelj, Urša Bogataj, Eva Logar in Ema Klinec, ki se bo vrnila iz mladinskega svetovnega prvenstva, žal ne bosta nastopili Nika Križnar in Jerneja Brecelj, ki imata ravno v tem času evropski olimpijski festival mladih v Turčiji in je prav, da nastopata tudi še med vrstnicami. Prav tako bo manjkala Katja Požun, ki ima poškodovan hrbet. Upali smo, da bo lahko prišla na tekmo na Ljubno, ampak so bile bolečine prehude in so tudi zdravniki odsvetovali, da bi se v tej sezoni vrnila na tekme," je žensko ekipo za edino žensko slovensko tekmo svetovnega pokala na domačih tleh predstavil trener Sten Baloh in si zaželel boljših uvrstitev kot v dosedanjem delu sezone.

Sten Baloh | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Veselijo se domače tekme

"Vsi se radi ozremo nazaj, tudi trenerji znamo podoživeti lepe trenutke. Veselimo se domače tekme in bomo skušali tam narediti največ, kar je mogoče. Lani se je izšlo in upam, da bodo baloni, ki jih držijo na promocijskih plakatih naše skakalke, te ponesle v nebo. Žal se sezona doslej ni odvijala po pričakovanjih, želimo pa si, da bi nas navijači, ki jih bo po tradiciji gotovo zelo veliko, ponesli do najboljših izidov sezone," si je zaželel Baloh.

V slovenskem taboru so upali, da bodo lahko že v torek trenirali na skakalnici na Ljubnem, vendar je napovedan dež in so se dogovorili z organizatorji, da bodo vadili v sredo. "Imamo še dve skakalnici in gotovo bom skušala trenirati tudi pred sredo. Moji skoki so že zdaj kar dobri, želim si več stabilnosti in bom s tem pridobila metre, ki mi še manjkajo. Že v počepu sem imela prej težave in so se napake le še stopnjevale. Zdaj sem to popravila in največ izgubljam v fazi leta, na tem moram še delati," je svoje težave opisala Vtičeva.

Maja Vtič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Maja Vtič: Obrambe zmage ne vidim kot breme

Vtičeva je 13. februarja lani na Ljubnem dosegla drugo slovensko zmago v smučarskih skokih v svetovnem pokalu za ženske. Pred tem je bila najboljša Špela Rogelj, ki je slavila 5. decembra 2014 v Lillehammerju na Norveškem. "Obrambe zmage ne vidim kot breme, bolj kot spodbudo in motivacijo, ker je lepo tekmovati pred številnim domačim občinstvom. Tudi lani sem prav na Ljubnem opravila najboljše skoke v sezoni. Zato se že zelo veselila domače tekme, ki je tudi najpomembnejša za nas poleg SP. Želim si, da bi ta vikend pripeljala skoke na višjo raven, kot je bila prej. Počasi se zbujam, mogoče prepočasi, vendar se vse odvija v pravo smer."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 117
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin