Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
9. 3. 2008,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 9. 3. 2008, 18.07

8 let

Planinšek: Pričakovali smo več

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dve tekmi, šest smučarjev, enajst nastopov in zgolj en tekmovalec med dobitniki točk svetovnega pokala. Slovenski izkupiček Pokala Vitranc ne more zadovoljiti glavnega trenerja Urbana Planinška.

Čeprav je bilo optimistično spogledovanje z domačimi stopničkami svetovnega pokala, za katere sta nazadnje poskrbela Uroš Pavlovčič v veleslalomu in Jure Košir v slalomu, res dokaj nerealno, pa točkovni plen slovenskih smučarjev na 47. Pokalu Vitranc ne more zadovoljiti niti najbolj skromnih in zadržanih ljubiteljev športa zasneženih strmin. Tudi dejstvo, da bi Mitja Dragšič, sicer edini slovenski dobitnik točk letošnjega podkorenskega konca tedna, ob nekoliko večjem nasmehu sreče v kruti igri stotnik lahko posegel med petnajsterico, ne more kaj prida ublažiti kritik. To priznava tudi glavni trener moške reprezentance Urban Planinšek. Sobotna "ničla" in osamljeni Dragšič v finalu nedeljskega slaloma ga seveda nista spravila v dobro voljo. "Prav gotovo smo pričakovali več," je po nedeljski tekmi dejal prvi mož ekipe in se nato lotil vsaj grobe analize: "Veleslalom je že nekaj časa boleča točka naše ekipe. Če Aleš Gorza nastopi kakovostno, je slika lepša, v nasprotnem primeru ne. V tej disciplini nas res čaka še precej dela. Tudi v slalomu so bili apetiti večji. Dragšičeva uvrstitev je zadovoljiva, saj moramo vedeti, da se zaradi bolečin v kolenu v slabših razmerah na znajde prav dobro. Vajdič in Valenčič sta bila 'prekratka'. Od njiju sem zanesljivo pričakoval več. Vajdič je v spodjem delu napravil večjo napako, a tudi v zgornjem delu ni bil na ravni dosedanjega dela sezone."

Kranjskogorski konec tedna je vnovič potrdil, da imajo Slovenci kljub delnem preporodu v tej sezoni še vedno obilico pomanjkljivosti. Tako je bržkone jasno, da v ekipi ni smučarja, ki bi bil lahko konkurenčen v vseh razmerah. Še vedno je namreč vse preveč odvisno od konfiguracije terena in snežne podlage. "S to oceno se strinjam. Na trdi podlagi so predvsem slalomisti precej boljši. To skušamo na treningih popraviti, a nam zaenkrat še ni uspelo," pravi Planinšek, o večnem vprašanju pritiska domačih tekem pa dodaja: "Trenerski tabor tekmovalcem ne želi nalagati dodatnega bremena. Za nas sta to dve povsem običajni tekmi. Je pa res, da same okoliščine vplivajo na to, da se tekmovalci počutijo drugače. Ko smo na tekmah v tujini, smo pogosto sami. V Kranjski Gori je dodatnih elementov precej več."

Planinšek seveda obžaluje dejstvo, da njegovi "varovanci" sezone, v kateri so poskrbeli za napredek, niso kronali z uspešnim domačim nastopom. Vseeno pa poudarja, da velja misli nameniti predvsem prihajajočim izzivom.

Medtem ko si bodo Valenčič in ostali skušali do konca sezone na tekmah evropskega pokala in FIS izboljšati položaj, pa čaka Andreja Jermana, ki bo izkoristil pravico do nastopa v vseh disciplinah, Aleša Gorzo, Bernarda Vajdiča in Mitjo Dragšiča veliki finale svetovnega pokala v Bormiu.

Ne spreglejte