Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 1. 2015,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki rumena majica

Nedelja, 25. 1. 2015, 20.55

8 let

Peter Prevc: Upam, da se ne bo nič spremenilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po polovici sezone je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc zadovoljen z doseženim in prikazanim. Po dolgem čakanju je le dočakal tako želeno zmago. In čakanje je njegova znana vrlina.

Že lep čas je pri našem najboljšem skakalcu Petru Prevcu dišalo po četrti zmagi v svetovnem pokalu. Sukal se je okoli nje in nazadnje v zanj srečnem Saporu stopil na najvišjo stopničko. Sobotna zmaga je postala skupno četrta posamična v svetovnem pokalu. Videti je, da je v naletu, ki se je začel z drugim mestom v Wisli, odtlej pa je nanizal še eno v nizu četrtih mest, zmago in tretje mesto. Te uvrstitve so ga v skupnem seštevku svetovnega pokala približale na 83 točk zaostanka za vodilnim Stefanom Kraftom. Pravi, da se bodo iskrice v boju za veliki kristalni globus kresale med skandinavsko turnejo, ki se bo začela po svetovnem prvenstvu v Falunu.

Ob pogledu na zmago in tretje mesto ste verjetno Japonsko zapustili z nasmeškom na obrazu? Zelo sem zadovoljen z vsem koncem tedna v Saporu. V vseh treh dneh nisem imel nobenih katastrofalnih skokov. Hitro sem se ujel s skakalnico, kar je bilo dobrodošlo, nato sem dobro odskakal. Prisotne ni bilo nobene napetosti in nervoze.

Ste si zadali tako visoke rezultatske cilje, preden ste odpotovali v Saporo? Želel sem si, da bi bilo nekako tako, kot se je na koncu razpletlo. Vedno imam cilj skakati kar se da umirjeno. Ko grem na novo prizorišče, se pripravljam na to, da bom tam dobro nastopil in v miru skakal.

Videti je bilo, da ste sobotno zmago dolgo čakali. Ste bili že kaj nestrpni zaradi tega? Vsak si želi, da bi zmagal. A če imaš le željo, se nič ne doseže. Za vsako zmago se moraš zelo potruditi. Po vsaki tekmi sem vedel, kaj mi manjka, zato sem se trudil, da bi na naslednji postojanki izboljšal svoje skoke.

Vam je misel na zmago velikokrat zajadrala v glavo? Mislim, da niti ne. Morda le v šali, da je že čas, da bi mi le uspelo. Potrpežljivo sem čakal, da se bo prikazala priložnost, in jo zgrabil z obema rokama.

Mislite, da vam bo zdaj, po Saporu, na prihodnjih tekmah kaj lažje? Upam, da bo enako. Ne sme se spremeniti. Zdaj vem, kaj moram narediti, da dobro skočim. Pomembno je, da se hitro ujamem s skakalnico.

Vam bo po vrnitvi v Slovenijo zaradi časovne razlike kaj težko? Bomo videli. Vsakič je drugače. Za zdaj nisem imel nobenih težav. Malce več časa si vzamem za počitek. Pomembno je le to, da nimam preveč obveznosti, in takrat, ko me stisne, grem spat in se spočit.

Kako gledate na to, da je v tej sezoni na tekmi v svetovnem pokalu zmagalo že 12 različnih skakalcev? Meni je to zelo v redu. Lani je bilo celo več zmagovalcev v tem času (14, op. p.). To pomeni, da je konkurenca neizprosna in moraš biti res dober, da ti uspe zmagati. Med nami so tako majhne razlike, da na koncu že veter določi, kdo bo na vrhu.

Kako gledate na svoje konstantne skoke v tej zimi? Vsa sezona poteka res dobro. Le dvakrat sem bil zunaj deseterice, drugače pa vedno znotraj. Štirikrat sem bil četrti in za las zgrešil stopničke. Nimam razloga za pritoževanje.

Do konca sezone je še trinajst tekem. Ste še vedno mnenja, da se bo po svetovnem prvenstvu razplamtel odločilen boj za rumeno majico? Skandinavska turneja bo odločila, kdo bo osvojil kristalni globus. Prej se to ne bo zgodilo. Veliko kandidatov je. Vem, da imam tudi sam priložnost za rumeno majico.

Ali vam je bila ta lani kaj v breme, ko ste jo nosili po Japonski? Ne, popolnoma nič.

Ne spreglejte