Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
15. 10. 2015,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sölden Ana Drev Denis Šteharnik Klemen Bergant Klemen Kosi Žan Kranjec Žan Kranjec

Četrtek, 15. 10. 2015, 8.51

8 let

Oblaki nad slovensko reprezentanco se še niso razkadili

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnje priprave slovenskih alpskih smučarjev na klasični dvojni veleslalomski program na ledeniku Rettenbach nad Söldnom (24. - 25. 10.) ovirajo zdravstvene težave in neugodne vremenske razmere.

Dober teden pred prvo tekmo nove sezone svetovnega pokala se zdravstvena agonija najboljše aktivne slovenske veleslalomistke Ane Drev nadaljuje. Izkušena reprezentantka iz Šmartnega ob Paki že skoraj tri tedne ni stala na smučeh. Zaradi nepojasnjene viroze je s povišano telesno temperaturo v zadnjem obdobju ležala doma, a nastopa v Söldnu vseeno še ne želi povsem prečrtati. "Še vedno upam, da se bo stanje popravilo, tako da bi se ob koncu tedna lahko priključila reprezentančnim sotekmovalka na treningu," pravi Drevova, ki je zaradi zdravstvenih težav izpustila že lansko ledeniško odprtje.

Zdravje ni naklonjeno niti Tini Robnik, preostali del reprezentance pa ovira snežna fronta, ki je zajela avstrijsko Tirolsko. Zaradi nje je glavni trener Denis Šteharnik prilagodil priprave in prestavil kvalifikacijski trening, na katerem bi se za četrto prosto mesto na sobotni tekmi udarili Ilka Štuhec in Maruša Ferk, medtem ko imajo štart zagotovljen Drevova, Robnikova in Katarina Lavtar. "V soboto naj bi se odpravili na trening v Pitztal, kjer bi preverili tudi pripravljenost Štuhčeve in Ferkove, ter se nato sredi tedna preselili v Sölden," pojasnjuje Šteharnik.

Kranjec in …

Oblaki so iz Avstrije pregnali tudi moško ekipo za tehnični disciplini, ki je pred tem po zagotovilih trenerja Klemna Berganta dobro trenirala na ledeniku Hintertux, medtem ko je za smukači, med katerimi je bil po šestih mesecih znova tudi Andrej Šporn, uspešen trening na ledeniku Stelvio.

"Nenehno smo v pripravljenosti, da odpotujemo na sneg, ko se razmere izboljšajo. Fantje, ki čakajo na odhod, delajo po individualnem kondicijskem programu. Glede na to, da smo smučali do sobote, pa premor ne bo predolg. Poleg tega je jasno, da na boljše razmere čakajo tudi tekmeci," pojasnjuje Bergant, ki za začetek tedna načrtuje tudi kvalifikacijski trening, po katerem bo določil, kateri smučar se bo prihodnjo nedeljo na uvodni tekmi nove zime pridružil Žanu Kranjcu.

Ne spreglejte