Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 17.56

8 let

Norveško slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norvežani so zmagovalci uvodne tekme sezone svetovnega pokala smučarjev skakalcev v finskem Kuusamu.

Björn Einar Romören, Tom Hilde, Anders Bardal in Roar Ljökelsöy so zbrali 1152,8 točke. Z 21,7 točke prednosti so se veselili zmage pred olimpijskimi in svetovnimi prvaki Avstrijci, pri katerih je zmago s padcem pri doskoku zapravil Thomas Morgenstern. Povsem v ospredju so na današnji tekmi boj za zmago bili Avstrijci in Norvežani, a so slednji brez prvega zvezdnika lanske sezone Andersa Jacobsena, ki ta čas ni v najboljši formi, skakali bolje in avstrijskim zvezdnikom Wolfgangu Loitzlu, Martinu Kochu, Gregorju Schlierenzauerju in Morgensternu po dolgem času prizadejali prvi poraz. Tretji so bili domačini, pri katerih je blestel zlasti lanski zmagovalec posamične tekme, Arttu Lappi.

Tretji so bili Finci (119,3), na odličnem četrtem mestu pa so prvo tekmo sezone končali Slovenci v postavi Robert Kranjec, Primož Pikl, Primož Peterka in Jernej Damjan, ki so zbrali 1077,2 točke.

"To je res odlično odprtje nove sezone, zelo sem zadovoljen s četrtim mestom, saj je to največji ekipni uspeh po več kot letu dni. O kolajnah še ne razmišljamo, saj je treba delati korak za korakom," je uvodoma povedal Ari-Pekka Nikkola, ki glavni razlog za sproščenost svojih varovancev vidi v dobrem poletnem delu: "Ničesar posebnega nismo storili čez poletje, da fantje skačejo precej sproščeno, le res trdo smo delali. To je po mojem edini ključ do uspeha." Nikkola z veseljem pričakuje tudi posamično tekmo in si želi le, da bi fantje tudi v soboto skakali sproščeno in prikazali podobne skoke kot zadnje dni.


Izidi, ekipno:

1. Norveška 1152,8 točke (Björn Einar Romören, Tom Hilde, Anders Bardal, Roar Ljökelsöy) 2. Avstrija 1131,1 (Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern) 3. Finska 1129,3 (Matti Hautamäki, Harri Olli, Arttu Lappi, Janne Ahonen) 4. Slovenija 1077,2 (Robert Kranjec, Primož Pikl, Primož Peterka, Jernej Damjan) 5. Nemčija 1050,5 (Martin Schmitt, Georg Späth, Michael Uhrmann, Michael Neumayer) 6. Japonska 1032,9 (Šohei Točimoto, Takanobu Okabe, Daiki Ito, Noriaki Kasai) 7. Švica 981,2 (Michael Möllinger, Guido Landert, Andreas Küttel, Simon Ammann) 8. Rusija 977,9 (Pavel Karelin, Dimitrij Ipatov, Denis Kornilov, Dimitrij Vasilijev)

Ne spreglejte