Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
13.57

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Evropski Pokal Kranjska Gora

Torek, 12. 3. 2019, 13.57

5 let, 1 mesec

Kranjska Gora, evropski pokal, slalom

Nordbottnu zmaga na slalomu za evropski pokal, najboljši Slovenec na 30. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jonathan Nordbotten | Norvežan Jonathan Nordbotten je zmagovalec finalnega slaloma evropskega pokala v Kranjski Gori. | Foto Reuters

Norvežan Jonathan Nordbotten je zmagovalec finalnega slaloma evropskega pokala v Kranjski Gori.

Foto: Reuters

Norveški alpski smučar Jonathan Nordbotten je zmagovalec finalnega slaloma evropskega pokala v Kranjski Gori. Norvežan je v finalu za pet stotink sekunde ubranil vodstvo s prve proge za zmago. Drugi je bil 35-letni ruski veteran Aleksander Horošilov, tretji Nemec Linus Strasser (+0,19). Najboljši Slovenec je bil Aljaž Dvornik 30. (+6,20).

Strasser je v finalu nadoknadil kar deset mest za stopničke. Horošilov je bil na prvi progi peti.

V finalu so nastopili trije Slovenci. Zelo lep dosežek se je obetal Jakobu Špiku, ki je v finale napredoval z desetim časom. A priložnosti za odmevnejši dosežek v evropskem pokalu ni izkoristil in je v finalu odstopil.

Sportal Z 1,6 milijona evrov še vedno palček med smučarskimi velikani

Po najhitrejši trideseterici s prve proge sta v finalu nastopila še Borut Božič, ki tudi ni končal nastopa, ter Aljaž Dvornik, ki je poskrbel za edino slovensko uvrstitev in točko danes v Kranjski Gori. Po prvi vožnji je bil 37. Dušan Senčar, Tijan Marovt in Žan Špilar so odstopili v prvi vožnji.

Hrvaški smučar Istok Rodeš je z današnjim 5. mestom prišel do skupne slalomske zmage v evropske pokalu. | Foto: Reuters Hrvaški smučar Istok Rodeš je z današnjim 5. mestom prišel do skupne slalomske zmage v evropske pokalu. Foto: Reuters

Hrvat Rodeš zmagovalec evropskega pokala

Zmagovalec slalomskega seštevka evropskega pokala v tej sezoni je Hrvat Istok Rodeš, ki je z današnjim petim mestom skočil do uspeha kariere. Za tri točke je prehitel Norvežana Timona Haugana, ki je odstopil na prvi progi. Tretji v slalomskem seštevku je končal Rus Horošilov.

Najboljši Slovenec v slalomski razvrstitvi evropskega pokala je Jakob Špik na 24. mestu. Med dobitniki slalomskih točk v evropskem pokala sta bila še Žan Grošelj (66.) in Aljaž Dvornik (84.).

Vitranc Kranjska Gora
Sportal Švicarski dvometraš bi si v Kranjski Gori kupil hišo

Na isti progi kot svetovni pokal

Po 58. Pokalu Vitranc so organizatorji iz Alpsko-smučarskega kluba Kranjska Gora na isti progi, na kateri so se merili najboljši alpski smučarji sveta v svetovnem pokalu, pod streho spravili tudi finalni tekmi evropskega pokala moških v tehničnih disciplinah za štiridnevni tekmovalni spored na progi v Podkorenu.

Hitre discipline čez mejo

Čez mejo na italijanskem smučišču Sella Nevea oziroma slovensko Na Žlebeh so v tem tednu na sporedu finalne tekme sezone evropskega pokala v hitrih disciplinah, medtem ko bo italijanska Folgaria ob koncu tedna prizorišče ženskega finala sezone evropskega pokala v veleslalomu in slalomu.

Ferkova do 21. mesta v superveleslaloma

Na današnjem finalnem ženskem superveleslalomu za evropski pokal je zmagala Italijanka Roberta Melesi, druga je bila Alice Robinson z Nove Zelandije (+0,12), Avstrijka Michaela Heider (+0,22) je bila tretja.

Edina slovenska predstavnica Maruša Ferk je tekmo končala na 21. mestu. Ferkova je v seštevku discipline 51. Seštevek discipline je dobila Avstrijka Elisabeth Reisinger, današnja zmagovalka je v seštevku sezone evropskega pokala končala na drugem mestu.

Ne spreglejte