Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2022,
12.09

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Natisni članek

navijači smučarski poleti Letalnica bratov Gorišek Planica Planica

Ponedeljek, 28. 2. 2022, 12.09

2 leti, 1 mesec

Ni ovir za marčevsko norost v Planici, vrata za navijače so odprta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Planica | Spet je prišel čas, da se v Planici zberejo ljubitelji smučarskih poletov. | Foto Vid Ponikvar

Spet je prišel čas, da se v Planici zberejo ljubitelji smučarskih poletov.

Foto: Vid Ponikvar

Po dveh težkih letih zaradi razmer, povezanih z epidemijo covid-19, je naposled le napočil čas, da se v Planici med 24. in 27. marcem,  ob zaključku svetovnega pokala, odprejo vrata ljubiteljem poletov.

Epidemija covid-19 je v zadnjih dveh letih dodobra vplivala na prisotnost gledalcev na športnih dogodkih širom sveta. Nič drugače ni bilo v smučarskih skokih. Leta 2020 se je sezona predčasno končala in sploh nismo dočakali tradicionalnega zaključka v Planici.

Ker se epidemiološke razmere niso umirile, je bil organizator svetovnega prvenstva v poletih v Planici decembra 2020 primoran zapreti vrata obiskovalcem. Nič drugače ni bilo lani marca ob zaključku svetovnega pokala.

Po dveh sušnih letih je zdaj spet nastopil čas za marčevsko norost, kot se reče planiškemu prazniku, ki je ob koncu marca. Med 24. in 27. marcem lahko torej pričakujemo ogromno množico ljubiteljev smučarskih poletov, ki bo poletom na Letalnici bratov Gorišek kot vsako leto dodala piko na i.

Organizator je sporočil, da se bo od 1. marca začela prodaja vstopnic na vseh prodajnih mestih Kompasa, Eventima in Petrola. In prav nobenih omejitev ne bo glede števila prisotnih ob izteku Letalnice bratov Gorišek. V Planici bo tako dnevno prostora za približno 30 tisoč navijačev.

Imetniki vrednotnic

Vsi imetniki vrednotnic, ki ste jih zamenjali skladno s 65. členom zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covid-19 (ZIUOOPE), lahko te uporabite ob nakupu novih vstopnic. 

Unovčevanje vrednotnic za vstopnice morate urediti najkasneje do petka, 18. marca 2022. Vrednotnice ne zagotavljajo prednosti pri nakupu novih vstopnic.

Vrednotnice ne veljajo kot vstopnice in tudi jih ne bo mogoč na dogodku zamenjati za vstopnice.

Prav tako ne veljajo vstopnice za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih FIS iz leta 2020, če jih skladno z zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covid-19 (ZIUOOPE) niste že zamenjali za vrednotnice.

Kupci, ki ne bodo izkoristili vrednotnic, ali ne bodo izkoristili celotnega zneska prejetih vrednotnic, bodo imeli možnost vračila denarja po 10. aprilu 2022.

Ne spreglejte