SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nespremenjena ostaja le Avsenikova Planica

1

termometer

Gradnja sodobnega nordijskega centra v Planici, za katerega je bilo treba odšteti 39 milijonov evrov, prehaja v sklepno fazo.

Ko bo ob koncu tretjega marčevskega tedna ob gostovanju karavane svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici zadonela slovita skladba Slavka Avsenika Planica, se bo mnogo obiskovalcev prav gotovo spomnilo julija umrlega kralja narodno-zabavne glasbe, ki se je v mladih letih preizkušal tudi kot skakalec. A znamenita melodija, ki kot železni repertoar spremlja planiške športne praznike, bo vendarle nekoliko drugače zvenela tudi zaradi okolja. Dolina pod Poncami bo namreč tedaj že v celoti zadihala z novimi pljuči, saj se bo že nekaj tednov pred tem končala več kot štiriletna gradnja sodobnega skakalno-tekaškega centra, ki bo športno kri po planiških žilah poganjal vseh dvanajst mesecev.

Odprtje že decembra

"Delovni stroji se bodo iz Planice umaknili do 20. oktobra. Sledijo inštalacije in ureditev prostorov. Nordijski center bi po teh načrtih lahko zaživel že decembra," je odločen direktor zavoda Planica Jelko Gros, ki stalno bdi nad deli v zibelki slovenskih poletov. Tam so se v zadnjem obdobju ukvarjali predvsem s tekaškim delom nordijskega centra, medtem ko je paleta skakalnic že na voljo športnikom.

Ob vznožju skakalnic tako že stoji osrednja stavba, ki bo služila kot osrednji sprejemni center za vse obiskovalce Planice, ob njej pa nogometno igrišče z umetno travo. Pozimi bo sicer tam štartno-ciljni prostor tekaških prog, ki bodo prepletene po celotni dolini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin