Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 15.07

8 let

Nervoza pred uvodnim dejanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Düsseldorfu se 27. in 28. oktobra začenjajo prve tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih.

Petra Majdič si želi v sezoni 2007/2008 priti povsem na vrh, za ta cilj pa se je še eno leto več odrekla celotnim počitnicam. Sicer pa je v reprezentanci pred šprinterskimi preizkušnjami čutiti precej nervoze. "Želim si poseči po kar najvišjih rezultatih v novi sezoni. Vsi vemo, da je za to potrebno biti maksimalen na vseh področjih. Ta teden počivamo, ker smo minuli teden še garali na Dachsteinu. Pred prvo tekmo smo vsi nervozni in polni pričakovanj. Uvod je izjemno pomemben, po drugi strani pa se lahko zgodi, da te v šprintu nekdo zapre in nimaš šans, torej za slab rezultat sploh nisi sam kriv. Ni nujno, da bo prva tekma realen pokazatelj," je razložila Petra Majdič, ki je v minuli sezoni osvojila srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Sapporu.

Ekipa je napredovala

Slovensko ekipo v Düsseldorfu bodo poleg Majdičeve tvorili še Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, edini predstavnik fantov pa bo Nejc Brodar. "V šprintu si želim biti na koncu sezone uvrščena med najboljših 30. Nastopila bom še na svetovnem prvenstvu do 23 let, kjer prav tako računam na odmevnejši rezultat. Sem optimistična, nisem pa obremenjena," je dejala Vesna Fabjan. Tudi Katja Višnar je pred Düsseldorfom optimistična: "Napredek je v moji moči. Za prvo tekmo si želim, da bi mi uspelo priti skozi kvalifikacije." Edini smučar tekač v naši reprezentanci, Nejc Brodar, pravi, da še nikdar ni bil tako dobro pripravljen: "V pripravljalni sezoni je bil z nami vseskozi prisoten Slovak Martin Bajčičak, eden najboljših tekačev na svetu, kar mi je ogromno pomagalo. Želim si, da bi mi končno uspelo priti med najboljšo trideseterico. Če mi bo to uspelo petkrat, bom zelo zadovoljen."

Slovenska reprezentanca bo po prvih dveh tekmah, ki bodo na sporedu konec tedna, najverjetneje odpotovala domov. V načrtu so treningi, ki jih bodo poskušali izvesti nekje blizu Slovenije, če pa bodo pogoji takšni kot so sedaj, bodo poskušali s pripravami kar na Rogli. Po preizkušnjah v Düsseldorfu bo namreč sledil enomesečni premor, nato pa se bodo vsi najboljši odpravili v Skandinavijo, kjer se bo sezona pričela v polnem ritmu.

Ulaga: Finančna situacija vse boljša

Veliko se govori o pripravah in ciljih smučarjev tekačev, omeniti pa velja še dejstvo, da je organizacija reprezentance vsako leto boljša. "Finančni pogoji za teke so vsako leto boljši, čeprav se še vedno ne moremo primerjati za najboljšimi reprezentancami. Imamo 3, 4 stalne serviserje, dogaja pa se že tudi to, da nam opremljevalci dajejo opremo in za to še plačujejo, kar se pred leti ni dogajalo. Zaenkrat uspehi temeljijo predvsem na Petri, ko pa bodo še ostali reprezentanti začeli posegati po visokih mestih, bomo z lahkoto podpisali še boljše sponzorske pogodbe," je navdušen poslovni direktor nordijske reprezentance Primož Ulaga.

Ne spreglejte