Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
13.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Velepec biatlon

Sreda, 9. 10. 2013, 13.46

6 let, 7 mesecev

"Ne potrebujem tega, da bi si neki 'lauferji' spet metali polena pod noge!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavni trener slovenske biatlonske reprezentance Uroš Velepec je mož brez dlake na jeziku. Povsem v svojem slogu nam je razložil tudi vse prej kot idealno sodelovanje s tekaško reprezentanco.

Pred leti se je v Sloveniji govorilo o nekakšnem dogovoru med tekaško in biatlonsko reprezentanco, da naj si disciplini ne bi "kradli" tekmovalk in tekmovalcev. Mnogo nekdanjih in trenutnih biatlonk in biatloncev namreč izvira iz tekaških vrst. Ko smo glavnemu trenerju Urošu Velepcu takole mimogrede in bolj v šali dejali, da mu je uspelo tekačem izmakniti še eno tekmovalko - pogovor je tekel o novi članici biatlonske vrste Anji Eržen -, se je odzval zelo burno in nam hitro razložil, da je sodelovanje med panogama vse prej kot idilično. "To je pa tisto, kar je treba enkrat končno povedati in tudi napisati," je Velepec vznemirjen s prstom požugal podpisanemu novinarju.

"Jaz nikoli v življenju – in v biatlonu sem zdaj že enajsto leto – nikogar nisem prosil ali nagovarjal, naj gre v biatlon! Nikoli nikogar, da se razumemo! K nam je prišel Rupnik, ki so ga tam zabrisali iz reprezentance, na ta način je prišel pozneje Mehle, ki so ga zabrisali iz vseh reprezentanc, mi pa smo pomislili, da bi se iz njega dalo kaj narediti … Iz prvega se je dalo, iz drugega ne. Kar zadeva Anjo, je njen klub izrazil interes, da pride v biatlon, sama je izrazila interes. Ko so vprašali mene, sem jim odgovoril, naj se dogovorijo med seboj, saj če česa resnično ne potrebujem, je to neko 'sranje', ko bi si neki 'lauferji' spet metali polena pod noge. Ona je prišla, dejala si je, ali neham ali pa pridem v biatlon, in smo jo vzeli. Razložil sem ji, da je biatlon specifičen, garaški, ampak je zagrabila in dela odlično. Po drugi strani pa tekači napeljujejo Malijevo na to, da bi na olimpijskih igrah poskušala s štafeto v teku, ne da bi meni ali komurkoli v vodstvu biatlonske reprezentance to vsaj omenil … Oni nam očitajo tisto, kar mi ne delamo, ampak delajo oni. Enkrat se bomo morali usesti in dognati, kdo hoče vnašati nemir. Sožitje med biatlonom in tekom je idealno, edino pri nas ga ne najdemo. Drug drugemu lahko pomagamo. Marič bi bil idealen za tek, glede na to, kako je v zadnjih letih streljal, ampak dogovora ni bilo in je počival. Pred nekaj leti smo hoteli Bauerja poslati na tekaško mladinsko prvenstvo, saj je bil tri minute hitrejši od naslednjega Slovenca. Pozor, vsi smo bili na Finskem in bi se moral preseliti samo sto metrov višje, da bi štartal še na tekaški tekmi, pa so nam rekli, da se ni kvalificiral. S tiste tekme sta šla Svendsen in Hafsas, ki sta bila prvi in drugi tudi v teku, Bauer pa bi bil tretji, ampak je bil v Ljubljani, saj se ni kvalificiral za tekaško reprezentanco. Take bučke so bile včasih, upal sem, da danes tega ni več, da bomo to končno prerasli. Zakaj tega sožitja ni? Kot bi se nekdo bal, da bo preveč biatloncev. Govorimo o športnikih, tudi če bi se odločali za troskok, bi jih bilo treba podpreti, nima smisla, da se ti kompleksi lomijo na hrbtih športnikov. Upam, da se bo našel kompromis, da se stvari končno normalizirajo. Že tako težko dobimo tekmovalke in tekmovalce," se je Velepec razgovoril o ''simbiozi'' biatlona in teka v Sloveniji.

Ne spreglejte